promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar cukrászt gyászolnak Amerikában
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hosszú, méltósággal viselt betegség után augusztus 31-én Clevelandben elhunyt Farkas Attila, magyar származású cukrász és fociedző
– adta hírül a Cleveland.com. Az Ohio állambeli nagyváros egyik legismertebb online lapja hosszú portréban tiszteleg honfitársunk előtt, aki szüleivel 15 évesen vándorolt ki Amerikában, ahol Cleveland egyik legnépszerűbb cukrászává vált. 

Farkas Attila édesapja saját cukrászdát működtetett Budapesten, egészen addig, míg a kommunisták nem államosították az üzletet, megfosztva a családot mindentől, amit évtizedek munkájával felépítettek. Farkas Sándor ekkor úgy döntött, hogy meg sem állnak Amerikáig. Először Marylandben nyitottak cukrászdát, de hiába igyekeztek lemásolni a helyi édességeket, a cég becsődölt, ekkor költöztek tovább a magyar emigránsok egyik kedvenc városába, Clevelandbe. Az itteni biznisz már bejött: az immár hamisítatlan magyar süteményeket kínáló cukrászda gyorsan óriási népszerűségre tett szert, a munkából ekkor már Farkas Attila is kivette a részét.

A férfi később az amerikai hadseregben is szolgált, majd átvette a családi cukrászdát. Feleségét, Ilonát, azután ismert meg, hogy a nő elvesztette első férjét, és egyedül maradt két kisgyermekkel. Katherine-t és Nicholas-t sajátjaként nevelte, a lap megszólaltatta a fiát, aki elmondta, apja mindig túlzásokban beszélt, minden vagy a legcsodálatosabb vagy a legrosszabb volt.
Sosem volt középút számára, ez része volt a személyes varázsának
– fogalmazott. Hozzátette, Farkas Attila az egész angol szótárt megtanulta, hogy tökéletesen beszélje a nyelve.

cba farkascollage
Lánya, Kathy a lapnak felidézte, hogy mekkora sportrajongó volt az apja:
Miközben feküdt az ágyon, és nézte a tévében a meccset, fülhallgatón hallgatta a rádióközvetítést, és olvasta a sportújságot. És legkevésbé sem túlzok, apám igazi sportőrült volt.
És nem csak néző/hallgató/olvasó volt, Farkas aktívan résztvett a sportéletben: a cukrászda mellett a középiskolák focicsapatait edzette.
Manapság a mi foci-képzésünk az egyik legjobb az országban, és mindezt Attila alapozta meg
– mondta el egykori edzőkollégája, Mike McLaughlin. 
Kérdezz meg bárkit a '80-as évek csapatából, ha meghallják Attila nevét széles mosolyra húzodik a szájuk. Kemény volt, vicces és okos, és a magyar akcentus csak tovább fokozta az élményt, amit az edzői munkája jelentett számunkra
– fogalmazott egy másik kollégája.

A lap több helyi lakost is megszólaltatott, akik felidézték, hogy milyen csodás volt betérni a Farkas Cukrászdába, krémese valóságos legenda lett Clevelandben.

Farkas Attilát jövő hét kedden temetik családi körben, szeptember 22-én pedig a clevelandi cukrászdában tartanak informális megemlékezést, ahol mindenki leróhatja tiszteletét.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás