promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kibírsz egy hónapot közösségi oldalak nélkül?
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Royal Society for Public Health felhívására az Egyesült Királyságban szombat óta tart a Scroll Free September, amihez csatalkozva a résztvevők vállalják, hogy egy hónapig nem látogatják a különféle közösségi oldalakat. A digitális detoxra ugyanúgy szüksége van az embereknek, mint az alkoholmentes hetekre, de kérdés, hány veszik komolyan ennek a kampánynak az üzenetetét világszerte.

A brit kihíváshoz bárki csatlakozhat, kíváncsian várjuk, hogy a magyarok közül hányan vállalják majd be, hogy egy hónapig nem csekkolják, mi történik éppen a Facebookon, az Instagramon vagy a Snapchaten. Ez a kezdeményezés is jelzi, radikálisan át kell alakítani a közösségi oldalakhoz való viszonyunkat.

A Royal Society for Public Health kutatásai szerint a közösségi média és a valóság közötti szakadék leginkább a kamaszokra van rossz hatással és olyan mentális problémákhoz vezet, mint a szorongás, depresszió, alvás- és testképzavar. Egy tavalyi nagyszabású, 1500 főt vizsgáló tanulmányból kiderül, hogy a Youtube-on kívül mindegyik közösségi oldal romboló hatással van a fiatalok mentális egészségére.

Az Instagram retusált valósága elsősorban a fiatal lányok között okoz szorongást és különböző testképzavarokat, a Facebookra feltölött posztok, amik a tökéletes élet illuzióját keltik, pedig csökkenthetik az emberek önbecsülését, növelhetik az irreális elvárásokat.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás