promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Indul a GIF invázió a Facebookon
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A GIF valójában a CompuServe cég 256 színt tároló pixelgrafikus adatformátumának indult. A GIF formátum a képen lévő információt veszteségmentesen tömöríti. A tömörítés nem jár információveszteséggel, akár 10-100× kisebb fájlméret mellett is élvezhető a tömörített kép. Mivel legfeljebb 8 bites színmélységű (256 színű) képeket tud kezelni, ezért elsősorban rajzok, grafikonok és egyéb hirtelen színátmenetű ábrák tárolására való. Aztán jött az új rend, amikor a GIF egybeforrt az animációval. Az állóképek (GIF87) tárolása mellett a GIF alkalmas képek animálására (GIF89a) is. Weblapokon sokszor találkozhatunk ilyennel. Lényege, hogy megadott időpontokban váltakoznak a különböző képek, így egy animációt hozva létre. Hátránya, hogy nincs hangja, de egyre több weblaphoz, akár cikkben is használják poénból.

dance
A Facebook 2015-ben vette rá magát, hogy támogassa a fájlformátumot, addig az üzenőfalon se nagyon lehetett megosztani a GIF-eket. De a világ változik, és a Facebooknak is követnie kell a trendeket. Ha felhozzuk az üzenőablakot, a szmájlik között majdnem középen már láthatjuk is a GIF feliratot. Így most már üzenetek helyett nem csak ronda szmájlikkal, de indokolatlan GIF-ekkel is bombázhatjuk ismerőseinket. A kiegészítőben ott vannak az aktuális animációk, de keresni is tudunk az interneten. Én beírtam, hogy dance, és elküldtem egy gagyi táncolós csókát a legjobb barátomnak, akivel utáljuk egymást. Máris sokkal jobb lett a napja, és nekem is.
 
A GIF funkció ugyanúgy mint eddig is, nem egyszerre fog megjelenni a felhasználóknál. Így ha még nem látjuk, ne essünk pánikba! 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás