promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Műholdakról kapjuk majd az internetet
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ugyan kinek nincs manapság internete? Az emberiség több, mint fele, egész pontosan 57%-a meglepő módon még mindig képes létezni nélküle. Most viszont Greg Wyler cégvezér a Szilícium-völgy Robin Hoodjaként juttatja el a WiFi-szegényeknek a gazdagok internetét. Megtette már korábban is, például Ruandában is ő hozta elérhető közelségbe a világhálót. Nemrég Wyler már megkísérelt műholdakat állítani közepesen messzi Föld körüli pályára, ez azonban nem aratott osztatlan sikert, hiszen túl sok időbe telt, mire a lekért adat megjárta a műhold-felhasználó távot. Most alacsony Föld körüli pályával próbálkozik, mely kiküszöböli ezt a problémát és globális lefedettséget teremt.
 
Egy globális tervhez világraszóló tőke dukál, úgyhogy a OneWebnél már el is különítettek 85 millió dollárt 900 műhold megépítésére. Ez a flotta már képes lesz arra, hogy internettel lássa el a világ legeldugottabb pontjait is.

Tizenöt előállított műhold a cél. Hetente! Ami már csak azért is meghökkentő, mert soha egy cégnek sem sikerült napi egyet sem előállítani, ők most egyből a kettőt célozzák.

Tegyük fel, hogy a kommunista idők ötéves terveit idéző munkatempóval sikerül megvalósítaniuk az iránycélt. Azokat a fránya műholdakat még mindig fel kell juttatni valahogy Föld körüli pályára. Ezen felbuzdulva megkötötték a történelem legnagyobb kereskedelmi rakétaüzletét. Az Arianespace és a Virgin Galactic végzi majd a szállítást, fejenként több, mint harminc kilövéssel. Ha minden jól megy, 2019-re már élesíthetik is a rendszert, Wyler pedig modern, online-Prométeuszként pózolhat a közép-afrikai törzsek okostelefonjain.
 
Pócsföldi
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás