promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kell nekünk okostelefon?
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nekem két telefonom van, és nem azért mert ultra gazdag vagyok. Van egy ősrégi Nokia aminek már a hátlapja sincsen meg, és van egy okostelefon, amit általában csak diktafonként hasznosítok és néha felmegyek vele netre, de azt is egy hónapban egyszer. Mondjuk újságíróként egyértelműen a laptopomat kell használnom akárhol is vagyok, így a kínzó nethiányomat azzal elégítem ki. De térjünk vissza az ősrégi Nokiára, miért is használom? Azért mert egy feltöltéssel biztosan kiszolgál egy egész héten át, ami roppant praktikus számomra. Persze a laptop is, de az okostelefon szintén elég hamar megadja magát ha sokat bizgeráljuk. Főleg a fiatalok töltik minden nap, mert elengedhetetlen a házi feladatok megoldásához, leellenőrzéséhez, a Facebookhoz, na meg a pornóhoz. Ott van még rengeteg hasznos funkció amire hasznosítjuk, navigáció, e-mail ellenőrzés, de akár még képet is tudunk benne szerkeszteni, ha arra van szükségünk. Na persze számos egyéb hasznos tulajdonsága is van egy okostelefonnak, de a lista olyannyira végeláthatatlan - köszönhetően a rengeteg alkalmazásnak -, hogy felesleges folytatni.

Mint fent írtuk, míg a hagyományos telefon egy feltöltéssel akár 1 hétig is bírja szuflával, addig egy okostelefont ideális esetben is két naponta töltened kell. Rengeteg esetben az applikációkat a többség nem is nagyon használja. Mivel egy okostelefon nagyobb méretű (ráadásként egyre csak nőnek), így egyre kevésbé férnek el egy kisebb zsebben. Bizonyára nem véletlen, hogy az Apple is rájött erre, és elkezd kisebb méretű okostelefont gyártani. Ha praktikusságot nézzük, bizony ez is hátrány. Ott van még a strapabíróság is, ha olyan helyen dolgozol, ahol kicsúszhat a zsebedből, elejtheted stb. akkor még a kölyköd sem tud olyan telefonszámlát csinálni, mint amilyen kárt okoztál. Ez bizony bukta!

nokia
Tévhitek az okostelókról

Sokan azt gondolják, hogy ha nagyobb a kijelző, akkor majd jobban fogják látni rajta a betűket. De ez nem igaz, mivel a felbontása a kijelzőnek is jóval nagyobb, valamint az információ is több, mint egy hagyományos telefonon. Így összességében a betűk nem nagyobbak. Persze a betűméret állítható, de ez a legtöbb hagyományos telefonon is állítható.

Az "okosság" nem egyenlő azzal, hogy jó is! Attól, hogy okostelefon, még lehet, hogy használhatatlan. Az "okos" csak annyit jelent, hogy képes külső alkalmazások futtatására, és érintőkijelzővel kezeled. De attól még lehet, hogy elképesztően lassú lesz és idegesítően rosszul fog működni. Sőt, az olcsó okostelefonoknál ez szinte biztos. Az olcsó alatt azt értjük, hogy 60-80 ezer forint alatti. Körülbelül ettől az árszinttől felfelé kapsz elfogadhatóan működő okostelefont.

Azt gondolod, könnyebben fogsz gépelni egy okostelefonnal? Ha megszokod, akkor valószínűleg igen. De azért gondold át: egy laptop billentyűzetét zsugorítsd képzeletben össze mondjuk 4 cm szélesre. Eltalálnád a gombokat rajta? És ha egy egy mondatos üzenet legépelése közben mondjuk 5-6-szor ütsz félre, akkor a mosolyod még mindig őszinte lesz? Hát nekem ezért kell a laptop.

A lényeg, hogy mérlegeljünk ki akarunk-e dobni horribilis pénzeket az okostelefonra, ha csak az alapfunkciókat használjuk? Teljesen felesleges! Neten még mindig találhatunk új masszív „butatelefonokat” amik amúgy már abszolút nem buták, sőt! (Mastermind számítástechnika/ Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás