Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Összeházasodott a Vertu és a Bentley

Összeházasodott a Vertu és a Bentley

Színes

Összeházasodott a Vertu és a Bentley

Színes

Promotions 13:38

A Vertu persze bolond lett volna egy vadonatúj telefont fejleszteni a Bentley kedvéért, inkább fogta a jelenlegi csúcsmodellnek tekinthető Signature Touch-t és elkezdte azt az autómárka képére formálni. A leglátványosabb változás a konyakszínű bőrből készült hátlap, de a diszkrét kis Bentley logó is feltűnő lesz egy kávézó asztalán. A drágaköveket ezúttal szerencsére mellőzték, ezeket a Vertu for Bentley tudásával kompenzálták.

bentely-vertu2

Az csak természetes, hogy a kézzel készített Bentley telefon mindent tud, amit a Signature Touch, de érdemes ezt is legalább kulcsszavakban átvennünk: 4,7 colos zafírkristály kijelző, 13 megapixeles Hasselblad kamera, Bang & Olufsen audió és Android 4.4 operációs rendszer. Utóbbit egészítették ki néhány Bentley témájú alkalmazással, például egy olyannak, ami megmondja, hol vannak a legközelebbi kereskedések és szervizek cikkekkel – apró bökkenő, hogy ezt történetesen a gyári navigáció is tudja. A telefonban elrejtett, a márkáról szóló cikkek és Bentley háttérképek mellett az egyetlen valóban hasznos alkalmazásnak az az app tűnik, amivel a telefon távvezérlőként használható a Flying Spur hátsó ülésén. És persze nem spórolták ki belőle a Concierge-t sem.

Utóbbit bizonyára nagyra fogják értékelni a tulajdonosok, akikből nem lesz sok. A Vertu összesen kétezer darabot készít első Bentley telefonjából, ami nem tűnik különösebben soknak, ha azt nézzük, hogy tavaly több mint tízezer autót adtak el. Egy darabért 12 500 eurót, vagyis közel négymillió forintot kell fizetni. Ez viszont csak a kezdet: a két brit márka – oké, a Vertu az EQT VI nevű svéd befektetőcsoporté, a Bentley pedig igazából a Volkswagen-konszerné – öt évre szóló együttműködési megállapodást írt alá, így bizonyára születnek még izgalmas telefonok a frigyből.