promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így kereshetsz percenként egymillió dollárt
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem is hangzik olyan nehéznek. Kell hozzá edzeni, vigyázni a súlyodra, tökélyre fejleszteni a kéz-, és lábmunkád, tökéletesíteni a védekezésed és folyamatosan fejleszteni az ütőerőd.

És persze az sem hátrány, ha közben a pénzhez és saját magad menedzseléséhez értesz. Ha mindez megvan, akkor már csak mindenkit meg kell vernünk a súlycsoportunkban ahhoz, hogy pár évvel később tényleg több mint egymillió dolláros percdíjjal dolgozhassunk.


Floyd Mayweathernek mindez már sikerült. A bokszoló lett a világ legjobban kereső sportolója a Forbes-nál, megelőzve ezzel olyanokat, mint Cristiano Ronaldo, LeBron James, Lionel Messi, vagy Tiger Woods. Elsőre meglepő lehet, hogy egy bokszoló jobban keres, mint a világ legjobban fizetett focistája, de csak azoknak, akik nem követik figyelemmel Mayweather valóban ritka tudatos pályafutását. A saját magának a Money becenevet választó Mayweather minden esetben úgy állapodik meg ellenfeleivel, hogy anyagilag garantáltan ő jöjjön ki jobban az összecsapásból, és azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy eddig valamennyi profi meccsénél ő hagyta el győztesként a szorítót.



A veretlen amerikai bevételeinek legnagyobb része a tévécsatornák pay-per-view értékesítéséből származik. Ez lényegében a meccsre való tévés előfizetést jelenti, aminek meghatározott százaléka Mayweather zsebébe megy. Az előnyös megállapodásoknak köszönhetően az Oscar de la Hoyával történt 2007-es összecsapás óta nem volt olyan meccse, ahol 25 millió dollárnál kevesebbet keresett volna. Az elmúlt egy évben két mérkőzést vívott, a Canelo Alvarez és a Marcos Maidana elleni csaták nettó 72 perce alatt pedig összesen 105 millió dollárt keresett. Ehhez képest Ronaldo percdíja elenyésző, még ha az összehasonlítás nyilván az alma-körte esete is. Floyd ráadásul nem visszafogottságáról híres és amellett, hogy celeb-arcokkal veszi magát körül, a pénz is szórja rendesen. Legutóbb egy hárommillió dolláros Bugatti Veyron Grand Sporttal bővítette garázsát, közeli rokonait pedig rendre méregdrága órákkal és luxusautókkal lepi meg.

Mayweather Tiger Woods után a világon a második olyan sportoló, akinek jövedelme átlépte a 100 millió dolláros határt, az inflációval is számolva pedig még a két Michael (Jordan és Schumacher) és az egy Mike (Tyson) tartozik a klubba. A százas listában focistából van a legtöbb – szám szerint 15 –, és annyira persze Ronaldót sem kell félteni. Cristiano a Forbes számításai szerint az elmúlt 12 hónapban durván 52 millió dollárt keresett a Real Madridnál, amihez még hozzájön a tizenegy (!) szponzor, mint az Emirates, a Samsung, vagy a Nike kisebb-nagyobb támogatása. LeBron James-t is szeretik az olyan világmárkák, mint a Nike, a McDonalds, vagy a Coca-Cola, nekik is köszönhetően sikerült egy év alatt 72,3 millió dollárt keresnie. A kosaras ráadásul akasztott még néhány millió dollárt abból a Beats by Dr. Dre-ből, amit nemrég hárommilliárd dollárért vásárolt fel az Apple.
 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás