promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Vége a jóvilágnak: az RTL fizetőssé tette, mostantól magas árat kell kiperkálni, ha nézni akarjuk a Bajnokok Ligája meccseit

Vége a jóvilágnak: az RTL fizetőssé tette, mostantól magas árat kell kiperkálni, ha nézni akarjuk a Bajnokok Ligája meccseit

Borítókép:  RTL
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Óriási a felháborodás az RTL húzása miatt.

Az RTL korábban bejelentette, hogy a következő években kizárólag náluk lehet majd követni a Bajnokok Ligája mérkőzéseit. Ebben az évben összesen 192 meccset lehet majd nézni, de üröm az örömben, hogy nem lehet majd mindegyiket a televízióban végigszurkolni, hanem némelyik mérkőzésért külön elő kell fizetni az RTL streamingplatformjára, az RTL+-ra. Ráadásul emiatt az RTL Magyarország drágította is a szolgáltatását, szeptember közepétől a korábbi 1990 forintos havidíj helyett 2990 forintot kell majd kiperkálnia mindenkinek.

A Bajnokok Ligája hazai szurkolói nagyon kiakadtak az RTL húzása miatt, hiszen például a tavalyi BL döntőjének visszavágóját, a Manchester City - Inter mérkőzést is csak az RTL+-on lehetett nézni - de ott is csak azoknak, akik előfizettek rá.

A FemCafe a sportrajongókat kérdezte, hogy mit szólnak ehhez a döntéshez; a többségük egyáltalán nem örül neki, egyenesen felháborítónak tartják a médiacég nyerészkedését. Ugyan néhányan nem bánták, hogy nem élőben nézték a mérkőzést, hiszen a Manchester City - Inter találkozónak döntetlen lett az eredménye, de a legtöbben igenis kimondták őszinte véleményüket.

„Nézem inkább a Sport 1, Sport 2 adását. Rohadjon rátok az előfizetéses csomagotok”

- fogalmazott az egyik szurkoló.

Amíg az M4 Sport-on lehetett követni a BL-t, addig nem volt ilyen probléma, hiszen ott minden mérkőzést ugyanúgy ingyen lehetett nézni. A FemCafe által megkérdezettek között volt olyan, aki azt mondta, így is-úgy is meg fogja oldani, hogy megnézze azokat a meccseket, amik a leginkább érdekli őt:

„Ha a kedvenc csapatom játszik, és a fizetősön lesz, akkor simán meg tudom oldani. Már bocs, de van elég rezsi, a Netflixre is elő vagyunk fizetve a feleségemmel, nem kell mellé egy RTL+, ha én Arsenal meccset akarok nézni. Aki itt van, az mind tudja, hogyan kell behozni a mérkőzéseket a külföldi oldalakon, és már szakadozás sincs, mint régen. Így már eléggé zavar, hogy elkerültek az M4 Sportról a fő meccsek, de azért szívbajt se okoz. Szóval ennyi, én nem fizetek elő, az tuti”

A legtöbb szurkoló úgy gondolja, nem fog néhány meccsért ennyi pénzt kifizetni, mert azért drágának találják. Aki pedig elő is fizetett rá, az is le fogja mondani a szolgáltatást, amint lejár a próbaidőszak.