promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Óriási felháborodás a megújult himnusz miatt: kiakadtak a focirajongók a modernizált változat miatt

Óriási felháborodás a megújult himnusz miatt: kiakadtak a focirajongók a modernizált változat miatt

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Áll a bál a modernizált himnusz miatt.

Nem mindenki örül annak, hogy megújult, modernizált változatú himnusz fog felcsendülni a Bajnokok Ligája 2024/2025-ös szezonjában. Az UEFA ugyanis úgy határozott, hogy nemcsak lebonyolításában lesz más a következő szezon, hanem a BL jól ismert himnusza is meg fog változni, amit már meg is hallgathatunk az interneten.

Az átalakított verzió viszont óriási felháborodást keltett: a focirajongók teljesen kiakadtak, mert véleményük szerint "olcsó" és "hamis" lett az új dallam. Sokan nem is értik, mi szükség volt erre az újításra, de mint köztudott, nem ez az egyetlen dolog, amiben meg fog változni a Bajnokok Ligája.


A korábbi csoportkörös formátum helyett egy 36 csapatos ligaszakasz lép életbe, amit svájci rendszerként ismernek. Ebben a szakaszban minden csapat nyolc mérkőzést játszik különböző ellenfelekkel, nem pedig egy állandó csoportban. A ligaszakasz végén a legjobb nyolc automatikusan bejut a nyolcaddöntőbe, míg a 9-24. helyezettek rájátszással döntik el a további nyolc helyet a kieséses szakaszban.

Ennek az új rendszernek a célja, hogy izgalmasabb és versenyképesebb legyen, miközben lehetőséget ad arra, hogy a szurkolók több nagy csapat összecsapását láthassák - nem mellesleg így még több jegyet tudnak meccsekre eladni, több bevételt jelent.

A csapatok számára ez azt jelenti, hogy a sorsolás szerencséje helyett a teljesítményük alapján jutnak tovább, mivel mindenki több különböző ellenféllel mérkőzik meg a csoportkör során. A formátumváltás mellett az is újdonság, hogy a csapatok számára több nemzetközi mérkőzés biztosít több lehetőséget a bizonyításra.

Ez a reform nemcsak a Bajnokok Ligáját érinti, hanem a többi európai kupasorozatot is, igazodva az UEFA átfogó tervéhez, hogy növelje a tornák versenyképességét és színvonalát.