promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Foci kvíz: 10 nehéz kérdés a magyar labdarúgásról, amivel könnyen kapufát lőhetsz
Borítókép:  Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 kérdés a magyar fociról, te mennyire tudod a választ?

Javában zajlik már az idei foci EB, most mindenki Szoboszlai Dominikéknak szurkol, de vajon mennyit tudtok a magyar labdarúgás kezdetéről, illetve az 1964-es EB-ről, amire a hazai válogatott is kijutott? Most ezzel kapcsolatban teszünk fel nektek 10 kérdést, így próbára tehetitek magatokat, hogy mennyire emlékeztek még a 60, vagy éppen a 112 évvel ezelőtti sporteseményekre.

Magyarország sok meccsére büszke lehet, most ezeket húztuk elő, és raktuk bele ebbe a foci kvízbe; de még mielőtt rátérnénk a kérdésekre, hadd emeljünk ki néhány példát, amikor a magyar válogatott elsöprő győzelmet aratott:

  • 1912. július 14-én 12:0-ra vertük meg Oroszországot;
  • 1927. június 12-én, Budapesten 13:1-re győztünk a franciák ellen;
  • 1950. szeptember 24-én, szintén Budapesten pedig 12:0-s eredménnyel zárult a találkozó Albánia ellen.


Magyarország labdarúgó válogatottja először 1934-ben jutott ki világbajnokságra (a legjobb eredményt 1938-ban és 1954-ben szereztük, amikor ezüstérmesek lettünk), míg az EB-re eddig egyetlen egyszer sikerült kijutnunk, 1964-ben, ahol bronzéremmel zártunk. Utóbbin készült az alábbi videófelvétel is.


Most pedig jöjjön a foci kvíz, amiben 10 kérdést fogtok kapni a magyar focival kapcsolatban. Minden kérdésnél 2-2 válaszlehetőség lesz, és nem biztos, hogy mindegyik kérdésnél rögtön jönni fog majd a helyes válasz, érdemes tehát kicsit gondolkodni majd, mielőtt jelöltök.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás