promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Újabb váratlan fordulat Hámori Luca ügyében, a meccs után közölték, hogy rendkívüli dologra számíthat

Újabb váratlan fordulat Hámori Luca ügyében, a meccs után közölték, hogy rendkívüli dologra számíthat

Borítókép:  Profimedia/ IMAGO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Szombaton szinte mindenhol erre beszéltek, azóta is történtek fontos fordulatok.

Az elmúlt napokban szinte nem lehetett úgy közösségi térbe lépni, hogy ott ne hallott volna az ember Hámori Luca meccséről az algériai bokszoló, Iman Helif ellen. A meccset elképesztő felvezetés előzte meg, hiszen a közösségi média minden felületén erről lehetett olvasni. A külföldi kommentelők is folyamatosan posztolgatták véleményeiket, és rengetegen a világ minden tájáról szurkoltak a magyar bokszolónak,

aki a mérkőzésen mindent beleadott annak érdekében, hogy legyőzze algériai ellenfelét.

A mérkőzés megelőzően parázs vita kezdődött szerte a világon, szakmai berkekben is, és rengeteg megszólaló volt Magyarországról is a témában. Többek között Erdei Zsolt és Kovács "Kokó" István is elmondta a véleményét az ügyben, amely a meccsen jóval tovább mutat, és meglehet, hogy a jövőben a nagy médiafigyelem hatására is komoly változás jöhetnek majd a sportágban az indulásokat illetően.

A mérkőzés után Fürjes Balázs is odaállt Hámori Luca mellé, amikor az M4 Sport kommentátori kéréseire válaszolt a magyar sportoló, később pedig nyilatkozott ő is a kamerák előtt.

Hámori Luca párizsi olimpiai küzdelmei komoly visszhangot váltottak ki külföldön is, a neves sportújságok mind foglalkoztak a mérkőzéssel már a küzdelmet megelőzően, és az eredményhirdetés után is. És vannak fejlemények azóta is, hiszen többek között a Magyar Ökölvívó Szakszövetség vasárnap közölte, hogy Hámori Luca pénzdíját kiegészítik a bronzéremért járó díjra.

Szombaton pedig arról is olvasni lehetett, hogy az IBA 50 000 dollárral honorálja Helif ellenfeleit, így vélhetően Hámori Lucát is.

A nagy port kavart mérkőzés után készült interjú amúgy a magyar ökölvívóval, Hámori Lucával, ahol a mérkőzés után nyilatkozott, és beszélt az érzéseiről is: