promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megszólalt a Varga Barnabás arcát összezúzó kapus: minden magyar zsebében azonnal bicska nyílt, de külföldön is kiakadtak rá

Megszólalt a Varga Barnabás arcát összezúzó kapus: minden magyar zsebében azonnal bicska nyílt, de külföldön is kiakadtak rá

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

A helyzeten a szánalmas magyarázkodása sem javított, ne kerüljön többet a magyar válogatott szeme elé.

A magyar labdarúgó, Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett a 2024-es Európa-bajnokságon a skótok elleni emlékezetes mérkőzésen, amikor egy ütközés során elvesztette az eszméletét. Az incidens után azonnal kórházba szállították, ahol megállapították, hogy súlyos agyrázkódást és több törést is elszenvedett. Varga állapota azóta stabilizálódott, de hosszú rehabilitáció vár rá, így sajnos egy ideig még pihennie kell.

Az eset nagy visszhangot váltott ki, különösen mivel a magyar csapat számára már egyébként is komoly kihívást jelentett az Európa-bajnokság. A sérülést okozó játékos, Angus Gunn, az ellenfél csapatának kapusa, szintén komoly kritikákat kapott. Gunn agresszív játéka miatt már korábban is több figyelmeztetést kapott, és Varga sérülése után sokan gusztustalannak nevezték a viselkedését, ugyanis meglehetősen faragatlanul az válaszolta a Varga Barnabás állapotát firtató kérdésre, hogy azt sem tudja ki a magyar csatár.

Szoboszlai Dominik példamutató csapatkapitányságot és sportszerűséget mutatott az Európa-bajnokságon a skótok elleni mérkőzésen, csapattársa súlyos sérülése után, amikor az orvosi stáb tanácstalan volt, Szoboszlai maga hozta fel a hordágyat, hogy segítsen csapattársának. Ez az önzetlen cselekedet jól mutatja vezetői képességeit és elkötelezettségét a csapat iránt.

Az eset kiválóan rámutatott arra, hogy a sportban nem csak a győzelem számít, hanem a játékosok egészsége és biztonsága is kiemelt fontosságú. Remélhetőleg a jövőben sikerül elkerülni a hasonló tragédiákat, és a sportolók biztonsága továbbra is elsődleges szempont marad minden mérkőzésen.

Varga Barnabás súlyos balesetét, ami után eszméletét vesztette és kórházi kezelésre is szorult, itt tudod megnézni: