promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ájultan, nyélgázon csapódott a falba a Magyar Nagydíjon, apró alkatrész okozott óriási bajt, azóta is viseli nyomát a Ferrari egykori versenyzője
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felipe Massa élete centiken múlt, hosszú ideig hazánkban ápolták a súlyos baleset után.

A Forma-1 veszélyes üzem, hiába a rengeteg biztonsági fejlesztés és óvintézkedés, sajnos még az elmúlt években is előfordultak tragédiák, sokakban élénken él a mai napig Jules Bianchi 2014-es, borzasztó balesete, ami egy rossz helyen lévő munkagép miatt következett be.

2008-ban szintén milliók ereiben fagyott meg a vér, amikor látszólag a semmiből, hatalmas tempó mellett, fékezés nélkül a gumifalba rohant a Ferrari versenyzője, Felipe Massa. A brazil pilóta az előző szezonban drámai módon vesztette el a vb-címet, ekkor viszont még ennél is nagyobb csatát kellett megvívnia.

Egy ideig nem lehetett tudni, mi okozta a Magyar nagydíj időmérőjén bekövetkező ütközést. Massa viszont nem mozdult a versenygépben, ami mindig nagyon rossz jel. A visszajátszásokból aztán kiderült, hogy honfitársa, a korábbi Ferraris Rubens Barrichello autójáról szakadt le egy rugó, ami szerencsétlenül épp úgy pattant, hogy a fején találta el Massát, akinek esélye sem volt észlelni a veszélyt.

Az óriási sebesség miatt az apró alkatrész utat talált a sisakrostélynál, és eltalálta Massa halántékát, mindössze centikre a szemétől becsapódva. A helyszínen lévők láthatták, ahogy mentőhelikopterrel szállították el a pálya egészségügyi épületétől a Honvéd kórházba.

Másnap bejárták a sajtót a sokkos állapotú Massáról készült borzalmas fotók, amint épp beemelik a mentőbe. A brazil versenyzőt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, homloka és arccsontja is eltörött, több mint egy hétig kezelték Magyarországon.

Massa egészen elképesztő kitartása és akaratereje azonban végül azt eredményezte, hogy már a következő szezon idénynyitóján rajthoz állt, és a második helyen végzett. Habár visszatért, korábbi formáját már nem sikerült elérnie, arcán pedig élete végéig nyomát viseli a szörnyű balesetnek, amit a plasztikai beavatkozások ellenére sem sikerült teljesen eltüntetni. De ami a legfontosabb, életben maradt!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás