promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar világszenzációról beszél a világ, hidegrázós videót közöltek a daliás időkből
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy elképesztő rekordról került fel videó az internetre.

Azt mindenki tudja, hogy mi történt június 15-én Németországban, hiszen a fél ország ott ült a tévéképernyők előtt. A másik fele pedig lehet, hogy nem, viszont tudta, hogy mit láthat a tévében. Magyarország Svájccal csapott össze a 2024-es németországi Európa-bajnokság második napján. Az elsőn a németek kiütötték a skótokat, így a magyaroknak jó eredményt kellett volna elérni Svájc ellen, hogy még több esély maradjon a továbbjutásra.

Végül azonban kétgólos vereség lett a vége. Ám június 15-e más szempontból is fontos nap volt, hiszen egy magyar rekord évfordulója volt, egy olyan magyar rekordé, amelyet azóta is sokan idéznek. Ez egy kis magyar futballcsoda eredménye, amely előtt egy neves Facebook-oldal is fejet hajtott, a poszt alatt pedig több ezer lájk jelent meg az online térben.

Miről is van szó pontosan?

Magyarország válogatottja pont azon a napon játszott, amikor a 42. évfordulója volt Magyarország világrekordot jelentő győzelmének. 1982. június 15-én ugyanis 10:1 arányban nyertünk Salvador ellen a világbajnokságon. A 10 gól pedig hatalmas teljesítmény, hiszen ez az a legtöbb gól, amelyet egy csapat szerzett a labdarúgó-világbajnokságok történetében, illetve az is messze földön híres információ, hogy Magyarország máig az egyetlen csapat, amely futball-világbajnokságon kétszámjegyű gólt szerzett.

Salvador ellen tehát nagyon beindultak a magyar lábak, és meg sem álltunk tíz gólig, a csodálatos eredményre pedig azóta is felnéz a világ.

A meccs amúgy rengeteg rekordot őriz, többek között azt is, hogy ezen a mérkőzésen esett egy mesterhármas, kiss lászló 7 perc alatt juttatta be háromszor a labdát az ellenfél kapujába.

Íme a nagyszerű gólok:

(Wikipedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás