promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vége Szoboszlaiék bajnoki álmának? A legrosszabb történt meg az Anfield Road-on
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Súlyos viszály árnyékolja be a szezon végét, amely kihatással lehet a pályán történtekre is.

A Liverpool FC katasztrofális vereséget szenvedett a bergamoi Atalanta ellen az Európa-liga negyeddöntőjében. És még azt sem lehet mondani, hogy az olaszok ne megérdemelten nyertek volna még ekkora gólkülönbséggel is. Uralták a pályát, a Vörösöknek pedig helyzetük sem nagyon akadt. A súlyos vereséget természetesen nagyon sokan látták Magyarországon is, hiszen a meccset élőben közvetítette az M4 is.

Nem csoda, hogy Szoboszlai szerepe is megjelent a vereségben.

A szenzációhajhász címek pedig a legtöbbször már odáig mennek mindenféle mélység nélkül, hogy a címekben azt emelik ki, hogy nagyon sok szurkoló a magyar játékost okolja a vereségért. Annak ellenére, hogy vannak ilyen kommentek, még Szoboszlai Instagram-oldalán, arról szó sincs, hogy Szoboszlaira népharag zúdult volna.

Jürgen klopp irányítása alatt az egyik legrosszabb meccsét játszotta a 'Pool, ez igaz, ennek ellenére a Vörösök álltak már fel hasonló hátrányból, sőt fordítottak is meg párharcot még ennél is nehezebb helyzetből. Mindenki tudja, hogy mi történt Isztambulban 2005-ben a Bajnokok-ligája döntőjében, mindössze 7 (hét!) perc kellett Gerrardéknak, hogy egyenlítsenek a második félidőben, és a Barcelona elleni 4:0-ás siker pedig még ennél is közelebb van hozzánk, utóbbi pedig már a Klopp-érában történt.

Aggódni ugyan van ok, de még több ok van reménykedni.

Elképesztő csata lesz Olaszországban a pályán jövő csütörtökön, hiszen Jürgen Klopp az utolsó szezonjában szeretne mindent megnyerni, ráadásul az Európa-liga serleg még hiányzik a repertoárból.

Ám van egy nyomasztó viszály, amely már rányomta a bélyegét az Atalanta elleni meccsre is: 

a szurkolók neheztelése a klub vezetőségére.

A szurkolók (a legendás Kop) zászlói nem jelentek meg a meccs előtt a lelátón, nem volt az a félelmetes látvány a szurkolók megjelenése a csapat mögött, amely a történelem folyamán oly sokszor megadta az a mentális előnyt a Liverpool-játékosoknak, egyszersmind rémítette meg az ellenfelet még a kezdősípszó előtt, és tudatta velük, hogy bizony nem akárhol lépnek pályára, és kevés babérra számíthatnak.

A következő szezonra emelkednek majd a jegyárak, illetve a bérletek árai is nőnek az emelkedő üzemeltetési költségek miatt. A szurkolóknak ez nem tetszik (illetve az sem, hogy a klub nem egyeztetett velük a bejelentés előtt), ezért demonstráltak ilyen látványosan már az Atalanta elleni meccs előtt. A This is Anfield nevű oldal is megírta, hogy a szurkolók efféle ellenakciója bizony nagyon komolyan benne lehet a katasztrofális vereségben, és most is látszódott, hogy mekkora pluszt ad az Anfielden a szurkolótábor.

A lap arról is ír, hogy az Atalanta ellen bebizonyosodott, hogy az ellenfelek leírása a pokoli hangulatról az Anfield Road-on nem csak közhely puffogtatás, hanem maga a valóság.

A lap arra is emlékeztet, hogy a szurkolók rendíthetetlen buzdítása a siker egyik kulcsa, részben ez tette nagy csapattá a Vörösöket.

A vereség hatására pedig azonnal megjelentek azok a hangok a sajtóban, akik valamiféle kompromisszum elérését sürgetik a felzúdulás közepette, hiszen a hajrában vagyunk, a szurkolók támogatása pedig kulcskérdés az Anfielden egy ilyen őrült hajrában, Jürgen Klopp utolsó táncában. A bajnoki cím felé vezető úton nagyon fontos mérkőzések következnek, a szurkolók és a vezetőség viszálya pedig a célok elérésében is gátolhatja a csapatot. 

A vezetőség egyelőre nem vonja vissza a tervezett ármeléseket egy friss közlemény szerint.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás