promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy korszak véget érhet Szoboszlai liverpooli karrierjében, szenzációs fordulat jöhet február 25-én
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jön a kupadöntő, és vele szimbolikusan is véget érhet a "tiltás", amely Szoboszlaira is érvényben van.

Az elmúlt hetekben nagyon tematizálta a szoboszlairól szóló híreket, hogy vajon mikor fog felépülni sérüléséből a magyar játékos, hogy hosszú távon is bevethető legyen Jürgen Klopp csapatában, hiszen a Liverpool FC-re elképesztő meccsdömping vár. Köztük rendkívül fontos mérkőzések is, így többek között a Manchester City elleni bajnoki rangadó, amelynek a kimenetele nagy valószínűséggel azt is eldönti majd, hogy ki lesz az angol bajnok a szezon végén. Szoboszlaiék előnye egy pont a nagy rivális előtt, ám úgy, hogy a City egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, így vesztett pontok tekintetében Guardiola csapata áll jobban.

Közben a Liverpool FC minden színtéren jelen van, az FA-kupában, és az Európa Ligában is még versenyben van, február 25-én pedig jöhet a Chelsea elleni Ligakupa döntő. Korábban amúgy arról volt szó, hogy ezen a meccsen már pályára léphet a magyar középpályás, ám a legújabb hírek szerint ezt a fontos összecsapást még kihagyhatja. A The Telegraph-ra hivatkozva erről írt a Sportal is nemrégiben.

Alig maradt hátra pár hónap Jürgen Klopp liverpooli "regnálásából", mivel korábban közölte a menedzser, hogy a szezon végén pihenőre megy, így minden egyes döntőnek most óriási jelentősége van a karrierjében, hiszen szeretne minden kupát megnyerni, ráadásul az utolsó hónapjait egy stáb is követi, így látni fogjuk majd az elképzelések szerint egy streamingcsatornán is a sorozatot. Az előzetes hírek szerint Klopp és az ő Liverpoolja utolsó táncát majd augusztusban mutatják be a Netflixen, a Disney+-on vagy az Amazon Prime-on.

A kupadöntő pedig szimbolikusan is fordulópont lehet Szoboszlai liverpooli karrierjében, hiszen, ha kupát nyer a csapattal, az azt jelenti, hogy tagja lesz Klopp azon csapatának, akik megérinthetik a híres This is Anfield feliratot a Liverpool FC stadionjában, az Anfield Roadon.

Ez hatalmas babona Klopp számára, hiszen ő akkor is hozzáért ehhez a táblához, amikor még a Dortmund menedzsere volt, és a Vörösök ellen léptek pályára. Hozzáért, és a csapata súlyos vereséget szenvedett. Amikor Liverpoolba érkezett, az egyik első intézkedése volt az, hogy elrendelte, csak azok érhetnek hozzá a Liverpool-ból, akik már nyertek kupát a csapattal.

A táblát amúgy több évtizede applikálták oda még, Bill Shankly ideje alatt került oda, aki 1959 és 1974 között vezette az együttest.

Itt a híres jelenet, amikor Klopp még dortmundi színekben hozzáér a plaketthez:

A tábla mellett amúgy ott van egy idézet az egykori legendától is, amelyen az szerepel, hogy a tábla azért van ott, hogy emlékeztesse a liverpooli játékosokat, hogy melyik csapatban játszanak, az ellenfeleket pedig arra, hogy ki ellen lépnek pályára. Itt lépnek pályára a csapatok, itt érnek ki a gyepre, és ez tehát egy utolsó élénkítő mondat a nagy összecsapás előtt, nem véletlen, hogy ekkora jelentősége van, hogy ki érhet hozzá, és ki nem, mielőtt pályára lépnek.

Ez egy harci kiáltás tulajdonképp, amellyel Sharkly a fiait akarta ösztönözni. 1971-ben került ki, miután a Liverpool FC elvesztette az FA-kupa döntőjét.

Bill Shankly és a Liverpool neve egybeforrt, a legenda szobra áll az Anfield előtt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás