promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közölték a hírt Szoboszlairól, nehezen hihető az eredmény első hallásra, pedig igaz - top 5-be került Liverpool játékosa
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar focistáról olyan statisztika jött, ami igazán impozáns.

Az elmúlt hetekben Szoboszlai Dominik kapcsán elsősorban a sérüléséről lehetett sokat olvasni, a magyar játékos ugyanis még január elején sérült meg, majd visszatért pár hét kihagyás után, és gólt is lőtt, majd újra a sérülés kiújulásáról beszéltek. Így egyelőre Szoboszlai pihen, még az idény egyik legfontosabb meccsét is ki kellett hagynia, csapata pedig az Arsenal ellen elvesztette a derbit, így pedig az Ágyúsok újra visszakerültek a bajnoki címért folyó küzdelembe.

Így a Liverpool, az Arsenal, a Manchester City és az Aston Villa négyese van egyelőre nagyon közel egymáshoz a tabella első felében.

Szombaton pedig újabb mérkőzés vár a bajnokságban a Vörösökre, és egyelőre kétséges, hogy Dominik ott lehet-e a pályán, korábban amúgy több prognózis érkezett arra vonatkozóan, hogy mennyi időt kell majd kihagynia a magyar játékosnak. Ám a Liverpool semmiképpen nem akarja kockáztatni, hogy esetleg nagyobb baj legyen. Pedig ez a mérkőzés abból a szempontból is fontos lesz, mivel az Anfield Road stadion egyik új szárnyát is megnyitják, így pedig sosem látott nézőszám lehet a mérkőzésen.

Szoboszlai kapcsán pedig egy elképesztő információ is jött, egy olyan statisztikai adat, amely meglepő lehet, de jól mutatják azt is, hogy miért fontos játékos a technikás Szoboszlai a Liverpool középpályáján. Mint arról az Origo is beszámolt, a magyar játékos most a top 5-be került azon a listán, ahol a leggyorsabb focistákat nézik. A Wolverhampton elleni bajnokin egy óriási sprintet vágott le, amelynek a végén egy óriásit szerelt.

Ekkor 36,76 km/h-t mértek nála, ennyivel száguldott tehát az ellenfél játékosa után, és ezzel felkerült erre az elit listára.

A toplista első helyén egy Tottenham-játékos áll, Van den Ven, akinél 37,38 km/h-t mértek az egyik meccsen.

Hallottátok majd az egyik legkedvesebb dalt Szoboszlairól, amelyet Angliában alkottak? Ez a Go, Domi, go!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás