promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar város neve tűnt fel óriási betűkkel Hollandiában, így köszöntötték Rotterdamban a legendás Kiprich Józsefet
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rotterdamban megható és felemelő körülmények között fogadták a Feyenoord egykori magyar sztárját, a legendát, a varázslót.​

Elképesztő szeretettel köszöntötték a legendás magyar focistát Hollandia egyik legnagyobb városában, Rotterdamban, a holland focitörténelem egyik legpatinásabb klubjának pályáján, a Feyenoord otthonában, ahol a tatabányai születésű játékos igazi legendává vált a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején, amikor a csapatban futballozott.

Kiprich József karrierje felemelő,  igazi kultuszfigurává nőtte ki magát Hollandiában az ott eltöltött évek alatt. Ezt pedig nem is mutatja jobban, minthogy korábban egy negyvenoldalas különszámot is kiadtak a magyar játékos tiszteletére Rotterdamban.

A városban a szurkolók pedig úgy hívják őt, hogy "De tovenaar van Tatabánya", azaz "A tatabányai varázsló". Bajnok és négyszeres kupagyőztes volt a holland klubbal, miközben a legjobb idényében, az 1992/93-as szezonban 18-szor talált be az ellenfél kapujába. Kiprich néhány góljáról azóta is legendákat lehet hallani Rotterdamban.

Vasárnap pedig az FC Twente ellen díszvendégként fogadta őt a klub a mérkőzésen, és újból felzengett a legendás "Jóóóózseff". Az NSO-nak is nyilatkozott a magyar focista, mint mondta, majd ötvenezer szurkoló kiabálta a nevét, és megelevenedtek a régi szép idők. 

Kiprich József hetvenszeres magyar labdarúgó, aki ott volt az 1986-os világbajnokságon is a magyar csapat színeiben. 1975 és 1989 között a Tatabányai Bányász kiemelkedő labdarúgója, Tatabányán is igazi legenda.

A városban, az egyik edzőpályájára pedig hatalmas molinót is kifeszítettek, amelyen az állt gigantikus betűkkel Kiprich tiszteletére:

"Tatabánya varázslója, Dél hőse!"

Felvételek a szenzációs fogadtatásról:

És Kiprich legendás sarkazós gólja, amelyet ezerszer játszanak vissza ma is Rotterdamban:

(Forrás: NSO, NB1.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás