promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sérült lábbal lett aranyérmes Koós Lili, hazánk műkorcsolyázó kiválósága
Borítókép:  Majoros Eszter
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Koós Lili sérült lábbal körözte le versenytársait. Magabiztos kitartással, kitűzött célokkal menetel a műkorcsolyázók élvonalába.

Hazai sportolók megemelhetnék a kalapjukat a 13 éves Koós Lili előtt, aki elképesztő nemzetközi sikereket ér el a fiatal műkorcsolyázók között. Májusban a Promotions számolt be róla, hogy a tehetséges sportoló az Egyesült Arab Emírségekben megrendezett világversenyen nemcsak egyedüli magyar, de egyedüli európai indulóként 2. helyezést ért el.

Lili az idei nyarat sem pihenéssel és nyaralással, hanem kőkemény edzésekkel töltötte. Édesanyja elmondta nekünk, hogy lánya gyakorlatilag egész nyáron a jégen volt, három edzőtáborban is volt, és folyamatosan azon dolgozik, hogy a saját korosztályában minél hamarabb elérje a csúcsok csúcsát,

vagyis gold kategóriában a legjobb legyen.

Koós Lili már több, mint egy éve a Jégördög SE igazolt versenyzője (edzője Galambos Rita, a Jégördög SE elnöke és vezetőedzője), és most már silver kategóriában tudja tovább halmozni a sikereket. Ugyan az élet kemény megpróbáltatások és akadályok elé állította őt, ugyanis a jobb térdében egy idegsérülésből átalakult csonthártyagyulladása lett, majd ugyanez a lába olyannyira lesérült az egyik testnevelés órán, hogy szülei és az edzője jobbnak látták, ha visszaléptetik a Jégördög Kupa szezonnyitó versenyéből, amit október 13. és 14. között rendeztek meg. Lili erről hallani sem akart, azt mondta:

„Ha fél lábon is, de lefutom a körömet!”.

Bár a versenyen az esélytelenek nyugalmával indult a sérülése miatt, példaértékű kitartásának, végtelen energiájának, és fáradalmas munkájának köszönhetően ismét aranyérmet tudott szerezni. Fontos kiemelni, hogy Lili szponzorai - a Tutti Juice és a Füssi Team 53 Bt. - a legprofibb csapattal varratták meg a versenyruháját. Az AOG Sport Dresses Maker Manufacturerről tudni kell, hogy csak olimpiákra és világbajnokságokra készítenek ruhákat, de Lilivel kivételt tettek.


(Fotó: Majoros Eszter)

Családja még most sem tudja elhinni, hogy Lili ilyen kimagasló eredményt tudott elérni egy újabb versenyen, és ahogy az édesanyja mondta nekünk, a fiatal műkorcsolyázó itt nem áll meg; újabb célokat tűzött ki maga elé.

„Mindent megtesz, hogy tovább fejlődhessen. Van olyan napja, amikor reggel 6-kor már a jégpályán van, onnan megy az iskolába, és utána egyből megy vissza a jégre, csak este ér haza. A szezonban minden versenyen szeretne dobogós helyen végezni, és idén is szeretne kijutni Dubajiba, Magyarországot képviselni”

Természetesen a megérdemelt pihenés és kikapcsolódás sem maradhat el: Lili most 3 hétig otthagyja a jeget, és elutazik a Maldív-szigetekre, hogy ott ünnepelje 14. születésnapját, és ott készítse fel magát lelkileg az egyre sűrűsödő versenyekre.


(Fotó: Majoros Eszter)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás