promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egész világon ezt találgatták a budapesti atlétikai VB-vel kapcsolatban, most fény derült a mindenkit lázban tartó Youhuu-rejtélyre
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fény derült az atlétikai világbajnokság nagy rejtélyére, amiről világszerte találgattak.

A hétvégén véget ért a budapesti atlétikai világbajnokság, aminek kabalafigurája a bohókás rackajuh, Youhuu volt. A pimasz módon ugrabugráló karakter viselkedése eléggé megosztotta az embereket, de szerencsére a többség aranyosnak és viccesnek tartotta; kétségkívül az egyik legjobb pillanata az volt, mikor az atléták pihenőjében elbújt a kanapé mögött, majd megijesztette a bahamai Anthonique Strachanre-t a női 200 méteres síkfutás elődöntői után.


Youhuu kilétéről nemcsak Magyarországon, de világszerte találgattak, mindenkit az érdekelt, vajon ki lehet a jelmez alatt. A Sportal nevű oldal utánajárt, és fényt derített a rejtélyre. Mint kiderült, a rackajuhot nem egy, hanem három, óriási szakmai tapasztalattal rendelkező amerikai alakította, akik hosszú időt töltöttek el az észak-amerikai profi kosárlabdázásban, az NBA-ban.

Zoltán Berencsi, Scott Hesington és Barry Anderson kilenc napon át bújt Youhuu bőrébe.

Zoltán Berencsi Atlantában nőtt fel, és georgai tornászbajnok volt. Manapság a Harlem Globetrotters kosarasainak vezető producere, emellett kaszkadőrként is dolgozik. Nem most először volt kabalafigura sem, más két évtizede ölt magára különféle jelmezeket - legutóbb a Washington Wizards kosármeccsein szórakoztatta a közönséget. Zoltánnak kiemelt szerepe volt állítólag Youhuu kitalálásában is.

Barry Anderson 17 évig volt a Chicago Bulls kabalája, Benny, a bika, Scott Hesington pedig az Orlando Magic és Detroit Pistons kosárlabda csapatának kabalafigurája volt 24 éven keresztül. Hesington korábban ezt mondta az amerikai sporteseményekről:

„Nemcsak sportról, hanem a szórakozásról is szólnak. Nálunk a sport a műsor központi része, de a rendezvényekhez szorosan hozzátartoznak a fények, a zene, különféle effektusok, grafikák, táncosok és természetesen a kabalaállatok is. Ezek vonzzák az embereket, és nemcsak azokat, akik szeretik a kosárlabdát, hanem azokat is, akik szórakozni jönnek”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás