promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tudod, hogy a Quechua mit jelent, honnan kapta a nevét a márka? A legtöbben még csak nem is sejtik
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Decathlon márkája, a Quechua nem akárhonnan kapta a nevét.

Aki szeret túrázni, sátrazni, kirándulni, az biztos, hogy ismeri a Quechua termékeit, hiszen nagyon népszerűek és elterjedtek. A Decathlonban kapható márkát 1997-ben alapították, azóta pedig töretlen a sikere, a visszajelzések alapján nagyon elégedettek a vásárlók a gyártó által készített árucikkekkel és azok minőségével – még a Mount Everesten is voltak olyanok, akik Quechua sátrakat állítottak fel.

Érdekesen hangzó név ez a Quechua, hiszen nem éppen hétköznapi, és hirtelen talán azt se tudja az ember, hogyan is kell kiejteni. Biztos, hogy azon is sokan elgondolkodtak már, hogy vajon mit is jelent az a szó, hogy „Quechua”, és honnan is kapta a márka a nevét. Nos, a válasz egyszerű, ráadásul a 2008-ban bemutatott Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmben is ott van a megfejtés.

Először is tásztázzuk, hogy a Quechua szót úgy kell kiejteni, hogy „kecsua” – hátha valaki eddig nem tudta, vagy rosszul ejtette.

Csak nagyon kevesen tudják, de a Quechua márka a dél-amerikai Quechua népről kapta a nevét, ugyanis az ő hegyvidéki életmódjuk és értékrendjük inspirálta az alapítókat, illetve a Quechua nép által beszélt nyelvnek is ez a neve – a fent említett Indiana Jones filmben is megemlítik őket, mikor éppen Peruban járnak, innen is ismerős lehet sokak számára ez a szó.

Elvileg nincs plusz jelentése magának a szónak, hiszen csak ezekre az emberekre utal, meg persze az általuk beszélt nyelvre. Állítólag még most is 8-9 millióan vannak, szóval nem egy eltűnt civilizációról van szó, hiába hiszik azt egyesek.

Itt lehet megnézni egy érdekes videót a Quechua túracipőiről, hogyan is tervezik őket:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás