promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Imádnivaló túra Budapest mellett, amit biztos, hogy nem ismersz, de már hétvégén ki akarsz próbálni
Borítókép:  Instagram: @drpanyikanita
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy imádnivaló, kevésbé ismert Budapest közeli kirándulóhelyet mutatunk be, ami nem csak látványos, de oktató jellege miatt nagyon ajánljuk kisgyermekes családoknak.

A túraútvonal kevesebb, mint 30 percre van Budapesttől és 5 kilométeres túrát jelent. A Jági-tanösvényen oktató táblák magyarázzák az erdő növény és élővilágát.

A túra 10 állomásból áll, van az útvonalon izgalmas lépcsősor, tó tele mocsári teknősökkel, zöld gyíkokkal, és számos békafajnak is otthont ad a tó környéke.

A tanösvény táblái faismeretet, növényismeretet de még erdei gyümölcs ismeretet is tanítanak a látogatóknak.

Az útvonal 5 kilométeres körtúra, amit teljesen egyértelmű jelzésekkel láttak el, hogy az eltévedés lehetősége nem áll fent. Egy kis zöld levél jelzésű útvonalat kell követnünk. Az útvonal járható útvonalon vezet, erdőn, bokrokon, fahídon és lépcsőkön keresztül, de kis gyermekkel és négylábú kedvenceinkkel is élvezetes kirándulás lehet.

A tanösvénytől nem messze érdemes meglátogatni a 2020-ban átadott Pilis Len Látogatóközpontot.

Az nem olyan rég átadott épületben interaktív kiállítást tekinthetünk meg, ami a természetvédelmi őrök munkáját és a környező erdő természeti értékeit mutatja be. Több kódfejtős játékban is részt lehet venni, és táblajátékokat is kipróbálhatunk.  Ha végeztünk a látogatóközpont terasza is szórakozást nyújthat, ahol további fejlesztő játékokat is játszhatunk többek között memória, satírozós színező, és labirintus játék.

@drpanyikanita Szuper kirándulóhely Budapest mellett. Jági tanösvény . #túrázzvelem #jágitanösvény #Pilis eredeti hang - drpanyikanita
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás