promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legértékesebb magyarja új munkahelyre vágyik
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A közel-keleti dollár milliárdokból egy kevés most egy magyar életét is gyökerestül megváltoztathatja, aki nem más, mint Szoboszlai Dominik.

Hiába tartozik a RB Leipzig a német bajnokság legjobb klubjai közé, az osztrák italgyártó Red Bull által szponzorált egyesület képtelen kilépni a saját és a Bayern München árnyékából. Ugyan a lipcseiek tavaly nyáron megnyerték történetük első igazán komoly trófeáját a német kupa elnyerésével, még így sem jelentik a labdarúgás legfelső polcát sem hazai, sem nemzetközi szinten. Persze azért örömre ad okot, hogy a gárdának három magyar válogatott játékosa is van Gulácsi Péter, Orban Willi és Szoboszlai Dominik személyében. Előbbi kettővel szemben utóbbi nagyon fiatal, még csak 22 esztendős, tehát még hosszú évek vannak előtte a futballpályán.

Olyannyira hosszú évek, hogy akár a magyar futball történetének legnagyobbjai közé is emelkedhet, amire nagyon jó esélye van. A székesfehérvári születésű tehetség már jó ideje hazánk legértékesebb játékosának számít, ami hamarosan valódi pénzre is átváltásra kerülhet. Állítólag a magyar válogatott csapatkapitányának hiába van hosszú távú, 2026-ig érvényes szerződése a Leipziggal, végleg búcsút inthetnek egymásnak a felek. Pedig már hat éve játszik valamilyen formában a Red Bull „istálló” kötelékében a szimpatikus karmester.

Állítólag Szoboszlaiért most egy nagyon is életerős érdeklődő mutat komoly mozgolódást. Ez a klub pedig nem más, mint a régi önmagára egyre inkább emlékeztető Newcastle United.

Az angol együttes idén végre újra az angol bajnokság élmezőnyében viaskodik. Ez pedig annak köszönhető, hogy szaúdi olajmilliárdosok még tavaly én elején megvásárolták a „Szarkákat”. A pletykák szerint hiába nem költötte még el szinte a világ minden pénzét focistákra a Newcastle, valójában az övék a legmélyebb kassza a világon. Ennek lesz köszönhető, ha tényleg kifizetik Szoboszlai Dominikért a követelt 70 millió eurót. Ezzel az összeggel toronymagasan a legdrágábban eladott magyar labdarúgóvá válna a lipcsei középpályás.

A magyar abszolút rekord átigazolás már eddig is Szoboszlai nevéhez fűződött, amikor a Leipzig 2021-ben 22 millió eurót fizetett a játékjogáért a testvérklub RB Salzburgnak. Összességében pedig Dzsudzsák Balázs viszi a prímet. A debreceni veteránért hosszú karrierje során kicsivel több, mint 40 millió eurót tettek le az asztalra a munkaadók.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás