promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hirtelen egy magyar sportolóért rajong most a fél világ – nem győzte osztogatni az autogramokat a külföldi drukkereknek
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar sportolót hirtelen utolérte a világsiker, ráadásul nem a fociban.

A spanyolok örülhetnek, mert Rafael Nadal esetleges visszavonulása után is lesz egy igazán tehetséges teniszezőjük, mivel Carlos Alcaraz nevétől még sokáig fog zengeni ez a sportág. Azt is tegyük hozzá, hogy Alcaraz nem igazán szereti, ha Nadalhoz hasonlítgatják, de hát ezt a sajtóban sokszor nem tudja elkerülni.

Sokan figyelték tehát, hogy a spanyolok új tehetsége mit fog produkálni a római ATP 1000-es versenyen. Hétfőn Carlos Alcaraz meccse még nagyobb visszhangot kapott, mivel a magyar teniszező, Marozsán Fábián lett az ellenfele a harmadik fordulóban.

A spanyol tizenkét meccses győzelmi sorozatban volt, de mindenki meglepetésére a 23 éves magyar versenyző ennek véget vetett. A római lelátón ott volt Francesco Totti is, aki Alcaraz nagy rajongója, de ő sem hitt néha a szemének, hogy miket művel a pályán Marozsán Fábián.

Innen elszabadult minden, és a magyar teniszező nevét megjegyezte a világsajtó, és persze a teniszvilág is azonnal. A hivatalos YouTube csatornára feltöltött összefoglaló a mérkőzésről cikkünk írásakor például már 823 ezer megtekintésnél járt.

Marozsán Fábián hirtelen óriási hős lett Rómában is, és számtalan autogramot kellett kiosztania a rajongóknak. Hát igen, ezek még lehet egyszer sokat fognak érni. A Tennis365 ki is kutatta, hogy 2000 óta Marozsánnal együtt mindössze négy top százon kívüli játékos volt képes arra, hogy legyőzze a világranglista első vagy második helyén álló teniszezőt. Alcaraz közben már biztos, hogy világelső lesz, maga mögé utasítva Novak Djokovicot.

Marozsán Fábián kedden végül a nyolcaddöntőben búcsúzott, miután három szettben kikapott a horvát Borna Corictól. A játékos jól kezdte a késői mérkőzést, de érezhetően kicsit elfáradt a végére.

A magyar teniszező tehát a selejtezőből indulva, pályafutása első ATP-főtáblás versenyén eljutott a legjobb tizenhatig, ráadásul Alcarazt is búcsúztatta egy bámulatos játékkal. Marozsán Fábián nevére a világ már felfigyelt, és remélhetőleg neki is lesz még néhány meglepetés a tarsolyában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás