promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őrült tudós forradalmasította a magyarok kedvenc közlekedési eszközét, de bátornak kell lenni, hogy kipróbáld
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az biztos, hogy az új találmány révén bárhol feltünést tudsz kelteni.

A sportos élet és a természetjárás legkellemesebb metszéspontja kétségkívül a bringázás.   A környezetvédelem és a zsúfolt nagyvárosokban szinte állandósuló dugók miatt egyre több országban próbálják kampányszerűen népszerűsíteni ezt a remek közlekedési eszközt, de hazánkban erre nincs is szükség. Nyugodtan kimondhatjuk, hogy Magyarország igazi kerékpáros nagyhatalom és a bicikli az egyik legjobb barátunk.

A Kerékpárosklub két évenként felméri a lakosság biciklizési szokásait és szerencsére ebben a kérdésben tökéletes egyetértés van a megkérdezettek között. A felnőtt lakosság kétharmada szokott kerékpározni, a lakosság 16%-ának pedig ez az elsődleges közlekedési eszköze.

Szinte hihetetlen, de az első kerékpárt Karl von Drais bárónak köszönhetjük. Első lépésként egy kerekeket rögzített a szilárd vázhoz, majd az első kereket kormányozhatóvá tette. 4 évnyi megfeszített munkával tovább tökéletesítette találmányét, amivel 1817-ben már a korabeli újságok is kiemelten foglalkoztak. Az új közlekedési eszköz népszerűsége rohamosan nőtt és bár nem sok köze volt a ma ismert korszerű bringákhoz, meghódította a világot.

Az eltelt évszázadok alatt szépen lassan csiszolgatták és tökéletesítették felépítését, de a működési elve nem sokat változott. Egészen a közelmúltig, amikor Sergii Gordieiev mérnök, a The Q néven futó YouTube sztár, előállt valami megdöbbentővel. A Carscoops adott hírt róla, hogy feltalálta a szögletes kerekű biciklit. Egészen mesébe illő, mint Lázár Ervin klasszikusa, a Négyszögletű Kerek Erdő, de ez nem mese, hanem maga a valóság. A bizarr külsejű, lánctalpon haladó közlekedési eszköz olyan, mintha a kerékpár és a tank eltitkolt szerelemgyereke lenne, de az a vicces az egész történetben, hogy működik.

Feltalálója már korábban is bemutatott néhány igazán brutális megoldást, például a körfűrészen alapúló jégjáró biciklit, de úgy tűnik, hogy a fantáziájának semmi sem szabhat határt. Ezzel a bringával könnyű a figyelem középpontjába kerülni, bárhová sodor is a végzetünk, vagy éppen lánctalpunk.  

Érdemes megnézni az alábbi videókat, hogy lássuk mindkét találmányát működés közben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás