promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar rajongók is meggyűlölték a horrorbukást túlélő MotoGP világbajnokot
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A MotoGP világbajnokság sztárja horrorisztikus bukásával balesetet okozott, mind a kettesen csúnyán megsérültek.

Szinte hihetetlen, de már harminc éves a motoros világbajnokság mezőnyében 2008-ban debütált Marc Márquez. A zöldfülű tinédzserként még a magyar vb-győztes Talmácsi Gábor ellen is versenyző katalán srác mostanra a sportág egyik legnagyobb alakja, aktív legendája lett. Gyermekkori idoljának, későbbi ellenlábasának, Valentino Rossinak nyomába ért szinte minden statisztikájában. A kölyökképű Honda-versenyző hat világbajnoki elsőséget szerzett, ami rekordnak számít, mióta MotoGP-nek hívják a királykategóriát. A nagy és mára már visszavonult Rossinak csak öt bajnoki elsősége van. 

Márquez a korábbi években hatalmas, olykor egészen vitatott csatákat vívott a Magyarországon is imádott Rossival szemben. A spanyolországi fiú néha igencsak átlépte a fair-küzdelem lehetőségeit, bár érdemes hozzátenni, hogy az olasz kedvenc nagyságához is hozzájárult a szabályok eseti laza értelmezése. Márquez azonban már évek óta formán kívül vergődik, hol a Honda motorjának gyengélkedése, hol a sokadik saját sérülése miatt. Állítólag már korántsem olyan állapotban van a teste, kiváltképp a vállai és a karjai, amelyekkel egy egész szezont ki tudna húzni.

Egyelőre ettől nem is kell tartania, mert ismét súlyos sérülést szenvedett a pályán. Az elmúlt hétvégén indult a motoros-vb 2023-as idénye. A szombati sprintfutamon bravúros manőverekkel és előzésekkel végzett dobogón és lett a verseny embere. Zengtek a dicséretek, hogy aztán mindent semmissé tegyen vasárnap. Miközben a világbajnok Francesco Bagnaia megnyerte a portugál GP-t, Márquez már a második körben teljesen rá jellemző balesetet okozott. Egy elmért féktáv után csapódott bele a helyi menőbe, Miguel Oliveiraba, aminek eredményeként mindketten hatalmasat estek. Márquez szinte azonnal felpattant, és áldozata felé rohant, aki görnyedten fetrengett a fájdalomtól. 

Aligha meglepő, hogy a neten szerteszét zúgtak a magyar rajongók dühös kommentjei is:

„A kamikaze liga oszlopos tagja évek óta. Ideje lenne már becsukni az ajtót kívülről és pecázgatni a hátralevő életében.”

„Nem tudom, mit erőlködik, mert futamot már nem nagyon fog nyerni. Régebben is egy agresszív, sportszerűtlen állat volt, nem változott. Majd lehet, egy tolószék lenyugtatja, csak ne öljön meg addig senkit!”

„Nem akarok túl okos lenni, de szerintem mindenki jobban járna, ha abba hagyná ezt. Veszélyes már számára is ez a dolog.”

A hírek szerint végül összességében mégis Márquez húzta a rövidebbet, és nem a vétlen Oliveira. A katalán motorosnak eltörött a jobb kézközépcsontja, amit már meg is műtöttek, így biztosan kihagyja a következő versenyt a formula.hu értesülése szerint. A szezon második hétvégéje máris aktuális, lévén vasárnap csapnak össze a világ legjobbjai Argentínában. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás