promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyomorforgató módon akarták fegyelmezni a Manchester United sztárfocistáját
Borítókép:  Youtube
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A brazil Anderson majdnem kiérdemelte a brutális bántalmazást a Manchester United focistájaként.

A közös nyelv és az alacsony sorból való származás, a nélkülözés gyorsan a legjobb barátokká tette egykor a Manchester Unitedban Cristiano Ronaldot és Andersont. Azonban míg a portugál fenegyerek még a mai napig is rekordot rekorda halmoz, a brazil középpályás már évek óta visszavonult. Pedig fényes jövő várt a Vörös Ördögök korábbi játékosára, lévén még az ifi-Aranylabdának is tekinthető Golden Boy-díjat is bezsebelte tinédzserként. Anderson 2007. és 2014. között négy bajnoki cím és egy Bajnokok Ligája győzelem részese volt az angol klubbal. A megítélése a csapatsikerek ellenére is egyre lejjebb épült.

Pedig volt edzője, a klublegenda Sir Alex Ferguson nagyon bízott benne. Még annak ellenére is, hogy az akkor még szintén fiatal Ronaldo és a manchesteri éjszakai élet megkísértette a sorsát. Sokszor tivornyáztak másik portugál társukkal, Nanival együtt. Sőt, az akkor már jócskán befutni látszó CR7 többször is fizette a betörni látszó fiúk prostituáljtait. Állítólag természetesen. 

Ám állítólag nem a kezdeti kilengések dobtak keresztet Anderson karrierjére Angliában, hanem sorozatos sérülései és az igen kétséges hozzáállása, ami nem mindig konstans lelkesedéséből fakadt. Erről tanúskodnak volt erőnléti edzőjének és a Manchester United ex-focistájának, Mike Cleggnek a szavai aki, így anekdotázott: 

„Anderson problémás volt. Nála kedvesebb embert nem is találhatsz, mindenki szerint népszerű volt, de véresen lusta volt. Mindig megvoltak a kifogásai. Régebben volt egy botom, és nagyon korán azt mondtam Alex Fergusonnak, ha így folytatja, megütöm a botommal. Nem engedte. Aztán hat héttel később Fergie megkeresett. – Hol van az a rohadt bot? Add ide azt a botot. Meg akarom ütni. Andersonnak csak az eszére volt szüksége. Mégsem használta. Úgy döntött, hogy nem fektet bele a munkába, ezért nehéz túlzott szimpátiát érezni iránta. Parti-állat volt.”

- nyilatkozta a még ma is a "Vörös Ördögöknél" dolgozó Clegg, melyből a Sun szemelvényezett.

Ahogy a mellékelt videó is mutatja, Anderson valóban hatalmas bohém lehetett a klubja életében. Főleg, ha egy bizonyos Cristiano Ronaldo adta alá a lovat. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás