promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarokat faképnél hagyó egyik Liu-tesó máris becsajozott
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Akaratlanul is lebukás áldozata lett a gyorskorcsolya olimpiai bajnoka, Liu Shaolin Sándor, akinek egy koreai lány lehet a párja.

Az elmúlt év legnagyobb hazai sportdrámáját jelentette az a sportpolitikai vereség, melyet a félig magyar Liu testvérek párosa és a Kínai Népköztársaság mért ránk azzal, hogy nevezetteket sikerült meggyőznie az országváltásukról. Mint ismert, előbb hős edzőnőjük, Csang Lina tért vissza szülőhazájába, lévén egyrészt a magyar szakági szövetséggel is megromlott a viszonya, másrészt a kínai szervezettől kapott egy nem visszautasítható ajánlatot. Ebből pedig szinte egyenesen következett az is, hogy a Ferencváros olimpiai bajnok sztárjainak sem lesz maradás az elsőszámú trénerük nélkül. 

Az egyszeres téli olimpiai bajnok Shaolin Shandor, és az kétszeres bajnok Shaoang kérvényezte elengedésüket Magyarországról, melyért még fizetni is hajlandóak lett volna. Sőt, a kínai törvények miatt még magyar állampolgárságukról is lemondtak volna (így elveszítve majdani életjáradékukat), csak hogy a jövőben kínai színekben versenyezhessenek. Amelyre már a hétvégén sor is kerülhetett volna a szöuli rövidpályás-gyorskorcsolya világbajnokságon. Azonban mégsem lehetnek a dél-koreai versenyen. Shaoang azért, mert ott volt a legutóbbi vb-n még magyarként, ám Shaoang egy állítólagos adminisztrációs hiba miatt nem szerepelhet.

Az Origo szúrta ki a Ripost cikkét szúrta ki, miszerint az egyik Liu-tesó mégsem maradt koreai öröm nélkül. A 27 esztendős Shaolin mindig is óvta a párkapcsolatait a nyílvánosságtól, ám a jelek szerint aktuális barátnője most lebuktatta saját magukat. Egy Jeongwon Lee nevű lány ugyanis több képen is megjelölte olimpiai bajnok hősünket, aki úgy tűnik, hogy nem is bánja a dolgot. Arról, hogy ki ez a bájos arcú dél-koreai hölgyemény, nincs egyéb információnk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás