promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok döntöttek, hogy visszafogadnák-e a Liu testvéreket - érdekes eredmény született a szavazáson
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Dörgedelmes végeredménnyel zárult a Blikk szavazása, és az olvasók döntöttek Kína és Magyarország között a Liu fivéreket illetően. 

Jövő hétvégén a nagy rivális (mármint hazánk és Kína számára rivális) Dél-Koreában rendezik a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságot. Szöul látja vendégül a világ legjobb és leggyorsabb korisait, ám sajnos vagyok a kárörvendők szerencséjére nem lesz a kínai válogatott tagja két magyar olimpiai hős, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor. A két fivér ugyanis még a tavalyi év folyamán kérvényezte, hogy a jövőben az ázsiai ország válogatottját képviselhesse a világversenyeken. 

Kérelmük hatalmas visszhangot és megbotránkozást váltott ki a közvéleményből, lévé két olimpiai bajnok csillagunk hagyta el az országot egy másik, jól, talán sokkal jobban fizető lehetőségért. Szándékuk igen kockázatos volt, mert hiába a világ legjobbjai között tartják számon kettejüket (köszönhetően temérdek világbajnoki-, és olimpiai érmüknek), ott a hatalmas merítési lehetőség miatt sokkal nehezebben tudják majd "hazai pályán" is uralni a mezőnyt. Nos, egyelőre a saját csapdájukba estek aa félig magyar fiatalok. 

Shaolin Sándor nem indult már a legutóbbi vb-n sem a magyar válogatottban, így akár már ott lehetett volna a kínai csapat szöuli küldöttségében is. Ám Shaoang csak külön engedéllyel tehette volna ezt meg, lévén még a magyar címerrel a dresszén nyerte meg tavaly mind a három egyéni versenyszámot. Csakhogy a számításba hiba csúszott, és a hivatalosnak látszó álláspont szerint "csak" adminisztrációs probléma miatt nem lehetnek ott ezen a vb-n Liuék. Ennek köszönhetően lényegében véget ért számukra a tavasz közeledtével véget is érő versenyszezon. 

A Blikket idéző Index a korábbi versenyzőt, Burján Csabától szemelvényezett kommentárt az esettel kapcsolatban:

"Beszéltem velük, és Shaolin már ott is lehetne a vb-n, de azt mesélte, hogy valamilyen adminisztrációs ügy miatt végül lecsúsztak a kínaiak a nevezéséről. Úgyhogy ez az oka annak, hogy továbbra is várni kell a bemutatkozásra. Számukra ráadásul ezzel véget is ért a szezon."

- mondjuk már az is pozitív fejlemény, hogy a korábban hónapokig minden magyartól teljesen elzárkózó testvérek végre szóba állnak valakivel. 

A Blikk egyébként megszavaztatta olvasóit, és a magyar rajongók többsége a jelek szerint nem kérne Liuékból, ha azok mindezek után vissza szeretnének térni Kínából. Hatvanegy százalékuk szerint jó helyen vannak ott, és csak harminckilenc százalék fogadná vissza a sikerpárost.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás