promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A németek brutalitása nem ismer határokat az arab világ ellen – félő, mi lesz erre a válasz
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Arra nem gondoltak vajon, hogy ezzel a saját csapatuknak ártanak?

A futball nem véletlenül vált a 21. század legnépszerűbb sportjává. Iszonyatosan látványos koreográfiák, fantasztikusan izgalmas meccsek, lenyűgöző stadionok és határtalan szurkolói fanatizmus jellemzi a labdajátékok királyát. És persze szaftos botrányok a játékosok magánélete körül, valamint időnként komplett városokat romba döntő utcai harcok a huligánok között.

A héten lezajlott az utóbbi idők talán legjobban várt rangadójának a visszavágója, ahol a Bayern München a Paris Saint-Germaint fogadta egy-nullás előnyről. Már napokkal a meccs előtt mindenki erről beszélt. A sztárokkal teletűzdelt, katari tulajdonosuk által tejben-vajban és dollárban fürösztött párizsiak váltig fogadkoztak, hogy megfordítják a párharc állását, hogy harcba szálljanak a végső győzelemért.

Hiába azonban a veretes névsor, Messi és Mbappé sem tudott csodát tenni, ellenben a német gárda villámgyors, precíz és látványos játékával kétséget sem hagyott felőle, hogy nem céljuk ráülni az első meccsen elért egygólos előnyre. Végül Choupo-Moting és Gnabry remekbeszabott góljainak köszönhetően 2-0-ra nyertek és tükörsimán hozták a meccset. A találkozó végül mégsem az élvezetes játék miatt lett emlékezetes.

A müncheni szurkolók egy csoportja tett róla, hogy az újságok címoldalára kerüljenek – szeretett csapatuk meg egy méretes büntetéssel gazdagodjon. A fanatikusok egy hatalmas molinót feszítettek ki, amin a klub korábbi elnöke, Uli Hoeness szerepel, amint kezében egy bárddal kettévág egy Qatar Airways feliratú kart. A kép felett pedig ez a szöveg volt látható:

„A hentesünk lecsapja Qatar hosszú karját.”


Kép: Profimedia

Ezzel egyértelmű utalást tettek a párizsiak tulajdonosára, Nasser Al-Khelaifire. Az akció célja valószínűleg az volt, hogy kifejezzék ellenérzésüket a sport túlzottan pénzközpontúvá válása és az egyre gyarapodó közel-keleti és tengerentúli mecénások térhódítása ellen.

Bármi volt is a szándékuk, ritka nagy bunkóság lett belőle, amivel ráadásul szeretett csapatuknak okoztak kárt. A Reuters tudósítása szerint az Európai Labdarugó Szövetség nem sokat késlekedett, gyorsan lecsaptak a vétkes klubra. A Bayernt 44,750 euró büntetés megfizetésére kötelezték az UEFA szabályainak durva megsértése miatt. Ezek egyértelműen kimondják, hogy tilos minden olyan provokatív üzenet és megnyilvánulás, amely mások vallási, politikai, vagy ideológiai meggyőződését sértheti.

A szurkolók talán csak elfelejtették elolvasni a vonatkozó szabályzatot?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás