promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hamilton máris tiszta ideg, hamarosan bejelentést tehet
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Könnyen lehet, hogy a Mercedes világbajnok pilótája, Lewis Hamilton a Magyar Nagydíj idejére meghozza súlyos döntését. Ugyanis az elmúlt hétvégi, bahreini verseny idén sem sok jóval kecsegteti a nehéz természerű F1-est. 

Forma-1-es pályafutása mélypontját éli meg Lewis Hamilton. A tavalyi évad volt az első, hogy a 2007-es debütálása óta egy naptári évben nem szerzett legalább egy futamgyőzelmet. Hamiltonnak még a saját Mercedes-es csapattársát, George Russelt sem sikerült megelőznie végül összetettben, ugyanis csak a hatodik helyen végzett, míg egy évvel korábban legalább az utolsó verseny utolsó köréig harcban volt a világbajnoki elsőségért. 

A nagy (fekete)emberjogi-harcos hírében álló Hamilton 38 évesen már igazi veteránnak számít a mezőnyben, csak a szintén korábbi vb-győztes Fernando Alonso idősebb nála. A jelek szerint sem a Mercedes új autója, a W14-es, sem maga a brit versenyző még nem találta meg a legjobb formáját. Pedig a szezon előtti felkészülés hajrájában Hamilton nem győzött villogni a feszes kockahasával, illetve az emberpróbáló edzésterveivel. 

Állítólag a Mercedes-t már évek óta riogatja Hamilton, hogy egyszer csak fogja magát, és ha a sportágnak nem is, de a német csapatnak hátat fordít. Idén minden eddiginél könnyebben megteheti ezt az unott és sportági szempontból motiválatlan világbajnok. Ugyanis 2023. végén lejár Hamilton szerződése az ezüstnyilaknál, ezáltal pedig szabadon távozhat. Kérdés, hogy szeretne-e még egy szűkösebb lehetőségekkel élő istállónál vezetni, vagy immár másban próbálná ki magát. 

A Sun cikke szerint a Mercedes illetékesei és tagjai előtt Hamilton igyekszik nyugodtnak látszani, és várja a következő versenyre esedékes fejlesztéseket. Állítólag ezek a frissítések az új autón már korábban is tervben voltak, és akár a világbajnokság végkimenetelét illetően is fontosak lehetnek. A szakértők szerint, ha a Merci mégis zsákutcába jut idén a javításokkal, szinte biztosra vehető, hogy végleg elveszíti a jó Lewis bizodalmát. Sőt, a hírek már arról is szólnak, hogy Toto Wolff csapatfőnök pozíciója is bizonytalan a jövővel kapcsolatban. 

A következő versenyre jövő héten kerül sor Szaúd-Arábiában, Dzsidda pályáján. Hamilton helyzete azonban inkább a nyárra, körülbelül a Magyar Nagydíj környékére fog letisztulni.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás