promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyethalt a pályán az elefántcsontparti focista tehetség
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összeesett a pályán az elefántcsontparti csapat fiatal védője, Sylla halálát nem sokkal később be is jelentették a kórház illetékesei.

Mustapha Sylla vasárnap vesztette életét az elefántcsontparti bajnokság 20. fordulójának egyik mérkőzésén. A 21 éves védő az RC Abidjan - SOL FC meccsen esett össze a pályán. A CNN értesülése szerint Sylla távol az aktív játéktól, egyik ellenféllel sem érintkezve terült el a gyepen. Természetesen azonnal berohant hozzá az orvosi stáb, ám az eszméletét vesztő védő már ekkor sem reagált a külvilág ingereire. 

A tehetséges bekket a stabilizálási próbálkozások után mentőautóba fektették, és már rohantak vele a nagyváros egyik megfelelően felszerelt kórházába. Azonban az egészségügyi intézménybe való szállítását követően viszonylag hamar érkezett a hivatalos közlemény. Ebben elárulták, hogy a futballista halálának beálltát a csak a kórházba kerülésétől számítják, ám valójában már a pályán sem mutatott életjeleket. 

Az RC Abidjan elnöke a csapat becenevének megfelelően egy "oroszlánt" búcsúztatott Twitter bejegyzésében, és szerinte csak úton a kórházban hunyt el Sylla. Egyelőre nincsenek félhivatalos információk se arról, hogy mi lehetett a futballista halálának oka, ám a hozzászólások hirtelen szívmegállásról tesznek tanúbizonyságot. Állítólag még manapság sem kielégítőek azok az orvosi és egészségügyi körülmények, amelyek alapján szűrik sem Elefántcsontparton, sem Afrikában az élsportra vállalkozó focistákat, atlétákat. 

Az elmúlt években, évtizedekben már a sokadik profi labdarúgó vesztette életét a pályán. Igaz, a futballvilág legutóbbi hírhedt halálesete a zöld gyepen kívül történt. Christian Atsu emlékezetes tragédiája a török földrengéshez kötődik.

Az eltávozott Mustapha Sylla temetését a klub hivatalos honlapján megjelentek szerint még hétfőn meg is tartották szülővárosában, Dabou-ban. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás