promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drámai bejelentés: megtalálták a sztár holttestét a törökországi romok alatt
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Christian Atsu drámaian fiatalon vesztette életét a földrengésben, miközben a török foci sikereiért próbált tenni. A két angol klubnál, a Chelsea-nél és a Newcastle Unitednál is bizonyítani próbáló játékos tavaly szeptemberben költözött a lényegében most romvárossá vált Hatayba. 

Drámai, erős földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát az elmúlt héten, hétfő reggel. A világ számára azonnal egyértelmű volt, hogy hatalmas a baj, sajnos már több tízezer halottról szólnak a híradások. Már az első napon voltak arról információk, hogy a Hatay városát ért 7,9-es erejű földrengésben eltűnt a helyi klub egyik leghíresebb játékosa, Christian Atsu is. Ám míg a ghánai sztárt még hosszú ideig nem találták, sajnos sok más egyéb híres sportoló is odaveszett a tragédiában. A török sport olimpiai zászlóshajójának számító U20-as birkózó válogatott mérhetetlen veszteséget könyvelhetett el. Sőt, a kézilabda-válogatott csapatkapitánya is életét vesztette.

Atsu nyomára azonban sokáig nem akadtak. Igaz, voltak olyan hírek, hogy nem regisztrált óvóhelyen már volt aki találkozott vele. Sőt, olyan fals infók is napvilágot láttak, miszerint megtalálták a romok alatt, és már kapcsolatba tudtak vele lépni. Végül a híresztelésekből csak annyi volt igaz, hogy az előző hét végére már rájöttek, hogy hol lehet. Az Atsut kereső rokonok és barátok, illetve hivatásos mentők egészen idáig csak a cipőit találták meg a sportolónak. Továbbá azt tudták megerősíteni, hogy a feltételezett eltűnés helyén életjelek azonosíthatóak. 

Sajnálatosan ma reggel érkezett a hivatalosnak tekinthető bejelentés a Hatayspor futballistájának menedzserétől, Murat Uzunmehmettől. A szakember elárulta, hogy Atsu is az elhunytak között van immár. Azt azonban nem tudta megerősíteni, hogy pártfogoltja már a földrengéskor elhunyt-e, vagy csak napokkal később, miközben várta a megmentőit. 

Egyelőre nehezen nyugszik a helyzet a Közel-Keleten és Dél-Európában geológiai szempontból. Az elmúlt napokban többször szóltak a híradások földrengésekről a görög Rodosz szigetéről, továbbá déli szomszédainktól, de még hazánkban is volt kimutatható rengés. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás