promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megint rengett a föld Magyarországon, már Budapest is veszélyben lehet
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több helyen is érezni lehetett.

A törökországi földrengés szörnyűségei bejárják az egész világsajtót, és még mindig reménykednek túlélőkben a romok alatt. Rengeteg magyar is keresi az áldozatokat és magyar mentőkutyákat is bevetnek. A földrengés kapcsán elgondolkodik az ember, hogy Törökország nincs tőlünk messze, és annál hálásabbak vagyunk, hogy Magyarországon nem jellemzők a földrengések. Vagy mégis?

Tegnap délután több helyen is földrengésről számoltak be az országban. Állítólag Budapesten, a VIII. kerületben is érezni lehetett az enyhe földmozgást – írja a HVG.

A földrengés 4,9-es erősségű volt, és a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium ügyeletese megerősítette, hogy valóban érezhető volt itthon is a jelenség.

A földrengés egyébként egy romániai földrengés következménye volt, melyet így utórengésként lehetett érzékelni hazánkban is.

A helyi idő szerint 14:16 órakor történt rengés háttéréről azt mondta a Szeizmológiai Obszervatórium ügyeletese, hogy Romániában Zsilvásárhelytől nem messze történt egy 5,6-es magnitúdójú rengés, ezt lehetett esetleg magasabb épületben is érzékelni, például Budapesten is.  A Romániai Földfizikai Intézet jelentése szerint a hétfői esethez hasonlóan ugyancsak az olténiai Gorj megyében, 40 kilométer mélyen következett be a földmozgás, amely ezúttal Richter-skála szerinti 5,7-es erősségű volt – írja a Maszol.ro portál.

Horvátországban is

Horvátországban is földrengés volt – számolt be arról aBama.hu.Ezt írták a honlapjukon:

„A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának tájékoztatása szerint földrengés történt csütörtök délelőtt Horvátországban, a Krk-sziget közelében. A földmozgás erőssége 4,9-es volt a Richter-skálán. A földrengést Magyarországon is érzékelték, a szeizmológiai obszervatórium erről Mohácsról kapott jelzést. Ugyanakkor károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.”

A Facebookon is hozzászóltak az emberek a fölrengés témához és meglepő, de eltérőek a vélemények, még egy városon belül is.

„Én éreztem Mohácson,de nagyon gyengén és pár másodperc volt csak”

– írta egy kommentelő. Egy másikuk viszont ezt írta:

„Nem éreztünk semmit!! Itt Mohács mellett Udvar-határátkelő.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás