promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szenzációs bejelentés, megmenekült az újabb tragédiától a fiatalon elhunyt olimpiai bajnok családja
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tornászként olimpiát nyerő Csollány Szilveszter még mindig hősnek számít a magyarok és a saját családja szemében is, előbbinek köszönhetően sikerült jó eséllyel megmenekülni megözvegyült párjának és két kiskorú gyermekének a kilakoltatás elől. 

Ugyan 2000-ben meglehetősen szokatlan időpontban, szeptemberben rendezték az olimpiai játékokat, mégis igencsak emlékezetesen sikerült az a magyar küldöttség és az egész ország számára. Egy bizonyos Csollány Szilveszter élete formájában érkezett Ausztráliába azok után, hogy a kilencvenes éveket az ezüstök és bronzok halmozásával töltötte el. "Szilas" máig emlékezetes bemutatót tartott a tökéletes formaidőzítésből és versenyzésből, megérdemelten lett olimpiai bajnok. Két esztendővel később pedig szintén joggal harcolta ki a világbajnoki elsőséget is a debreceni Főnix Csarnokban. 

Csollány nem sokkal később visszavonult, majd próbálkozott néhány dologgal, hogy eltarthassa családját. Az egykori tornászt a média is egyre inkább felkapta, második feleségével pedig már két közös kislányt neveltek, miközben első házasságából született gyermeke, Szimona már felnőtt. Csollány 2020-ban emlékezetes szereplést nyújtott a TV2 Exatlon Hungary című sikeres sport-reality-jében.

Sajnos a világot sújtó koronavírus-járvány őt sem kerülte el. 2021. decemberében megfertőződött, majd hetekig tartó küzdelem után 2022. január 24-én, 51 éves korában hunyt el. Temetésére Sopronban került sor, ahol a családja a mai napig is él. Ráadásul abban a házban, amelyre egykor hatalmas kölcsönt vettek fel a párjával. Csollányék egykor 76 millió forintnak megfelelő hitelben részesültek, ám a családfő halálával Csilla asszony már képtelen volt a törlesztésre, így az ő és a gyermekei számára kilátástalanná vált a lét. Az özvegy természetesen a nyilvánossághoz fordult korábban. Ugyan nyilvánosan nem került sor segítség nyújtásra, Csollány Szilveszter egykori trénere, Vereczkei István pozitív fejleményekről számolt be a család sorsával kapcsolatban, mégpedig a Blikk Sportalnak nyilatkozva:

„A temetés óta nem beszéltem Jutkával, de hallottam, milyen gondjaik vannak. Nagyon sajnálom, hogy ide jutottak, de örülök, hogy rendeződik a helyzetük. Nagyon szurkolok nekik, hogy semmiben sem szenvedjenek hiányt a gyerekek. Szilassal nagyon közeli kapcsolatban voltam, többször aludt nálam, és sok mindenről beszéltünk akkor, borozgatás közben, de a pénz, az anyagi helyzete valahogy nem került szóba. Imádta a gyerekeit, mindent megadott nekik, amit csak tudott. Nem tudom, ki intézte el ezt az ügyet, ám szép gesztus volt."

Állítólag egy, vagy akár több titokzatos jótevőről van szó, aki kihúzta a bajból a svájci frank alapú hitel csapdájába jutott Csollányékat. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás