promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olyat tett a magyar válogatott egykori verőlegénye, hogy azonnal visszaköveteljük Marco Rossinál
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Videón mutatjuk meg a duplázó Böde Dániel góljait a Puskás Akadémia és a Paks NB1-es rangadóján. A veterán tolnai támadó csak csereként állt be a felcsútiak otthonában, ám gyakorlatilag ő lett a mérkőzés legnagyobb hőse.

Korábban huszonöt darab válogatottságig jutott el Böde Dániel, ám egy ideje már nem számítanak rá Marco Rossiék. Pedig egykoron igen tevékenyen járult hozzá Magyarország 2016-os Európa-bajnoki szerepléséhez. Sőt, tavaly nyáron robbant a bomba, hogy az akkor 35 éves csatárra már a Paksnak sincs szüksége. Pedig az NB1-es kiscsapatnak szentelte szinte egész életét a különc és vagány játékos, aki csak a Ferencváros kedvéért hagyta el egyszer az "atomvárosiakat", igaz akkor hét hosszú esztendőre, még 2012 és 2019 között. 

Azonban Böde hűsége mindig is Paksra parancsolta, így számára ténylegesen fájó döntés lehetett, amikor a tavaly nyáron kinevezett vezetőedző, Waltner Róbert közölte vele, hogy nem számít rá alapemberként. A klublegenda 2023. nyaráig érvényes szerződését felbontották, ám jelezte, hogy hajlandó továbbrúgni a bőrt az NB3-as tartalékcsapatban. Böde türelme pedig kifizetődő lett, lévén Waltner mestert az ő legnagyobb meglepetésére kirúgták a gyenge tavaszi start után. Helyét pedig a Paks korábbi trénere, az M4 Sportnál kétes megítélésű szakértőként is dolgozó Bognár György vette át. 

Bognárral a Paks ismét hírhedt támadófociját húzta elő, ezzel pedig teljesen lehengerelték tegnap este a dobogóra pályázó Puskás Akadémiát. Böde második alkalommal játszott, ismét csereként az új főnök alatt. A veterán gólvágó a 83. percben szállt be a játékba, és a 87. minutumra már két szépségdíjas gólt vágott a felcsútiak kapujába, így kialakítva az 1-4-es végeredményt. 

Érdekesség, hogy a Paks csak magyar futballistákkal állt ki a találkozóra, míg a Puskás kezdőjében csupán három hazánkfia kapott lehetőséget. A bajnokság tabelláján a győzelmüknek köszönhetően a paksiak megerősítették nyolcadik helyüket. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás