promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rafael Nadal teljesen megőrült, hihetetlen dologra buzdítja a rajongóit
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A salakkirály teniszező, Rafael Nadal szerint Leo Messi inkább megérdemelné a sportvilág legnagyobb elismerését, a Laureus-díjat. Ezt az egyéni trófeát 2000. óta osztják ki az év legjobb férfi és női sportolói számára. 

Óriási elismertségnek örvend a Laureus-díj, melyet igazából már nyolc kategóriában osztanak ki 2018. óta. A szavazásra több, mint négyszáz újságíró jogosult a világ majd száz országából. Az egykor több multi-vállalat által alapított díjat a legtöbbször éppen egy másik legendás teniszjátékos, Roger Federer nyerte el. A tavaly visszavonult svájci legenda ötször lett a világ legjobbja. 

Sokan most Rafael Nadalt tartják az egyik legnagyobb esélyesnek a díj elhódítására, aki korábban már kétszer is győzedelmeskedni tudott. A mára már veteránná érett spanyol 2011-ben és 2021-ben lett a legjobb. A címvédő egyébként a hollandok immár kétszeres Formula-1-es világbajnoka, Max Verstappen. Ő természetesenn idén is a jelöltek között van, ám a fogadóirodáknál sem ő az igazi favorit Nadal mellett, hanem a sztár futballista, Lionel Messi. Az argentin zeni a hétvégén is klasszisteljesítményt villantott, gyorsan meg is emlékeztünk róla.

Nadal pedig a közösségi médiában öntötte ki a szívét, hogy szerinte Leo Messi érdemli meg most a végső sikert. A frissen vb-t nyerő argentin 2020-ban már nyerni tudott a díjátadón. Ráadásul ő volt az első nyertes, aki egy csapatsport képviselőjeként ért a csúcsra. Az örömét csak egy kicsit árnyékolta be, hogy megosztva kapta meg elismerését az F1-es rekordbajnok Lewis Hamiltonnal. Mindenesetre Nadal az Instagramra posztolta, hogy számára is hatalmas megtiszteltetés a Laureus-jelölés, de inkább szavazzanak az illetékesek az általi is csodált Lionel Messire.

Természetesen szurkolóinak se kellett több, és az egekig magasztalták a roppant sportszerű teniszcsillagot. Meglepődnénk, ha gesztusa éppen nem visszafelé sülne el, és nem kapna így még több voksot a majdani szavazáson. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás