promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szívmegállító kartörést szenvedett a világhírű MMA-harcos
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A brutális MMA-harc horror csonttöréssel végződött a FAME 17 gálán, még a hónap elején, ám Magyarországra csak most jutott el a híre az igazán dermesztő sérülésnek. 

Ugyan hazánkban is nagy népszerűségnek örvend a küzdősport követése, azonban a köré épült rajongótábor ellenére a sportág művelése még igencsak gyerekcipőben jár. Az MMA az Egyesült Államokban viszont igazán nézett és pénzügyileg jól termő táptalaj. Az ottani UFC mintájára hozták létre Lengyelországban az egyre sikeresebb FAME-et, amely a hónap elején már a tizenhetedik gáláját "szülte meg". 

A ketrecharc lengyel barátainknál jóval nagyobb piacot kap, mint nálunk, így nem csoda, ha már elkezdte kiépíteni a saját várát. Sőt, már megjelentek a helyi és regionális hősök és kedvencek is, akik egyedi stílusuk vagy hozzáállásuk révén egyre inkább kötődnek a szurkolóikhoz. Ilyen a 35 éves Marcin Wrzosek is, aki kickboxerből lett MMA-harcos. A  "Lengyel Zombi" becenévre hallgató sportoló nem feltétlenül hétköznapi módon sérült meg az emlegetett gálán.

Wrzosek az izomkolosszus Piotr Szeliga elleni összecsapáson maradt a földön. A krakkói mérkőzésen utóbbi egy kíméletlenül erős rúgást engedett el már az első menetben. Wrzosek hárított, azonban a mozgási energia kibillentette. Ez az ellenmozgás pedig a végzetét jelentette. A tragikus hős ugyanis balkarjával próbált meg kitámasztani, ám a mutatvány vége egy látványos és már-már gyomorforgató alkartörés lett. Wrzosek pár másodperc lihegés után felpattant, ám a meccsvezető szinte azonnal beszüntette a csatát, látva a sportszerűséggel össze nem egyeztethető sérülést. 

Wrzosek az adrenalinnak köszönhetően nem kezdett azonnal szenvedésbe, ám a hírek szerint mire a kórházba értek vele, már jelentős fájdalmai voltak. Azonban azóta a Twitteren már megüzente, hogy erősebben fog visszatérni, és várja a visszavágó lehetőségét. Utóbbira egyből rá is bólintott a másik érintett, Szeliga is. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás