promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Horror a pályán: mentő vitte el a szétrúgott fejű sztárfocistát, sokkoló videó készült a brutális balesetről
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Horrorisztikus videón mutatjuk meg, ahogy a Chelsea vezérét egy kíméletlen fejrúgás után mentő viszi a kórházba. A korábbi spanyol válogatott védő végül csak az egészségügyi intézményben tért igazán magához, és tudott csak kommunikálni az érte halálosan aggódó családtagjaival. 

A nehezebbik utat választotta a fejlődésre a Chelsea együttese. A londoni sztárcsapatot lényegében kisemmizték tavaly, amikor az orosz-ukrán háború miatt a hatóságok elkobozták Roman Abramovicstól a klubot. A milliárdos orosz oligarchának így tizenkilenc esztendő után kellett megválnia szeretett hobbijától. Az új tulaj az amerikai Todd Boehly lett, aki az előző nyáron és most januárban is rengeteget költött új játékosokra. 

Azonban még a régi garnitúra ékkövei közé tartozik a 33 esztendős César Azpilicueta, aki már 2012-től erősíti a Chelsea-t. Sőt, a spanyol légiós már egy ideje a csapatkapitány posztját is betölti, ami egyfajta megtiszteltetésnek számít számára. Hősünk gyakran hangot is ad véleményének, igazi vezéregyéniség, bár sosem erőszakosan mutatja ki foga fehérjét. És ha már a fogáról esik szó. Nagyon örülhet, ha tegnap megúszta épségben a szájürege minden darabja, lévén kapott egy hatalmas fejrúgást a Southampton elleni bajnoki mérkőzésen. Azpilicuetat a hajrára fordulva tette ártalmatlanná az ellenfél támadója, Sékou Mara egy ollózó mozdulattal. A spanyol védő a fejtalálat után rögtön elterült a földön.

Hosszas ápolás következett a pályán, súlyos és idegőrlő percekig állt a játék. A sérültet végül hordágyon vitték le a gyepről, nyakmerevítővel és oxigén-maszkkal biztosítva. Az utolsó pillanatban még egy integetést is elengedett a nézők felé, ami már teljesen bíztatónak tűnt. 

„Azt hiszem, már beszélt a feleségével. Most csak annyit tudunk tenni, hogy várunk és nagyon aggódunk érte. Nem volt kellemes ezt látni.”

- nyilatkozott a lefújás után a végül vereséget szenvedő Chelsea edzője, Graham Potter. 

Azpilicueta az ilyenkor szokásos metódusnak megfelelően a szombat éjszakát a kórházban töltötte, azonban ha minden jól megy, vasárnap már otthon lehet a szerettei körében. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás