promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyálcsorgatós képeket tett közzé a kockáshasú Hamilton, aki pusztító üzemmódban gyúr a nyolcadik vb-címére
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hétszeres Forma-1 világbajnok Lewis Hamilton kegyetlen edzés közben sem felejtette el, hogy fontos a kockahas villantása. A brit sztárversenyző 38 évesen szeretne a lehető legjobb formában harcba szállni az áhított nyolcadik elsőségéért, amellyel végleg magamögé utasítaná a legendás Michael Schumachert. 

Éppen két hét múlva indul el a Forma-1-es világbajnokság 2023-as kiírása. A bahreini versenyhétvége végeredményéből ugyan aligha szabad majd túl sok tanulságot levonni a szezon hátralévő részére. Ám az kétségtelen, hogy a Mercedes az elmúlt évekhez hasonlóan ismét ott lehet a végső esélyesek között, köszönhetően a különc sztárjának, Lewis Hamiltonnak. 

A száguldó cirkuszba még 2007-ben megérkező Hamilton a 2020-ban elért hetedik világbajnoki elsőségével beérte a képzeletbeli örökrangsor élén Michael Schumachert. Ám a dráma sorsú német legendát egyelőre képtelen lehagyni ebben a mutatóban. Ugyanis a Red Bull istálló és Max Verstappen az elmúlt két idényben rendre maga mögé utasította a nagy emberjogi harcos hírében álló Hamiltont.

2022. elején bizonytalannak tűnt Hamilton jövője a sportágban, ám végül nem vonult vissza. Most pedig minden korábbinál nagyobb lendülettel és frissességgel vágott bele a felkészülésbe, hogy a lehető legerősebb formában ugorhasson neki az idei huszonhárom futamnak. A veterán pilóta az intenzív edzés közben hegyetmászott, síelt, szörfözött, rengeteget kerékpározott, és a konditeremben pedig még több izmot próbált meg felpakolni szálkás testére. Ráadásul Hamilton a növényi alapú étrendre esküszik, nem fogyaszt semmilyen állati eredetű táplálékot. Állítása szerint legnagyobb kedvence a hummusz. 

A Sun című brit bulvárlap idézte Hamilton korábbi szavait, amikből szintén süt a karrierjére koncentráló profi meggyőződés:

„Ez messze nem könnyű, de mindent beleadok. Hallgatok a testemre, a legjobb tudásom szerint táplálom. Idén sikerült továbblépnem, fittebbnek és erősebbnek lennem, mint az előző években. Úgy érzem, jobban készen állok, mint valaha, amikor elindulok a szezon első versenyére.”

A Formula-1 idei szezonja a március 4-5. hétvégén, azaz két hét múlva indul a szahíri pályán, Bahreinben. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás