promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ijesztő horrorbalesetet szenvedett a korábbi F1-es pilóta – Videón a bukása
Borítókép:  Promedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A sorozat indiai állomásán súlyos balesetet szenvedett Pascal Wehrlein, amely után azonnal kórházba szállították a korábbi Formula-1-es pilótát, aki karrierje csúcsán szerepel éppen. A német és mauritiusi származású versenyző a 2022/23-as évad negyedik versenyhétvégéjét alapozta meg egy erősen ijesztő balesettel.

Idén debütál a Formula-E bajnokságban a Haidarabádban épített versenypálya, amely máris komoly vezéráldozatot követelt az egyik szabadedzésen. A három hétvége után összetettben élen álló Pascal Wehrlein csapódott a falba, és törte romosra Porsche autóját. Wehrlein autója kicsúszott az irányítása alól, aztán a falnak ütközve nagy puffanást hallatott. A rutinos német remek kormánymozulattal tompított, és farolva igyekezett mérsékelni az életveszélyes szituációt.

Az eset után azonnal a pálya kórházába szállították a pilótát, ám szerencsére megúszta néhány zúzódással az esetet. A Sun értesülése szerint Wehrlein már a baleset után rögtön jelezte a csapatrádión, hogy műszaki hiba áll a baleset mögött.

A Porsche Formula-E csapata természetesen azonnal berendelte a boxba a másik pilótájukat, sőt a partnergárda Andrettiék duóját is behívták biztonsági okból. Félelmük pedig kifizetődő lett, ugyanis Wehrlein balesetét a hírek szerint mechanikai probléma okozta a beragadó gázpedál miatt. Ugyan a másik három versenyző nem tapasztalt ilyen hibát, ám a csapatok mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy a hétvége további része már problémamentes legyen. 

Pascal Wehrlein korábban két idényt töltött Formula-1-es pilótaként, még 2016-ban és 2017-ben a Manor, majd a Sauber istállóknál. Később még volt a Ferrari fejlesztőpilótája is, de pályafutása eddigi legnagyobb sikere a 2015-ös bajnoki címe volt a német túraautó-bajnokságban, vagyis a DTM-ben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás