promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mélységes gyászban a sportvilág - 31 évesen elhunyt az ünnepelt sztárdartsos
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A PDC és a sport nagyjai letörten búcsúztatják a fiatalon meghalt versenyzőt a közösségi média különböző felületein. A mindössze 31 esztendősen elhunyt Momo Zhou hazájában a darts sztárjának számított, és már 2018-ban bemutatkozott a világ élmezőnyében. 

Sajnos egyelőre csak nagyon keveset tudunk arról, hogy mi történt a kedves arcú Momo Zhouval, ám már több kínai forrás s megerősítette a nemzetközi sajtónak, hogy valóban elhunyt. A találgatások szerint súlyos megbetegedés jelentette a végzetét a villámkarriert építő sportolónak. A PDC sztárjai, és maga a sportági szövetségi is megemlékezett a fiatalon eltávozott versenyzőről, akiről mindenki csak jót tudott nyilatkozni az úttörő szerepléseinek is köszönhetően. 

Momo 2018-ban tűnt fel a nagyvilág számára. Az akkor még csak 27 esztendős hölgyemény ugyanis második nőként vehetett részt a PDC által szervezett csapat-világbajnokágon. Ugyan harcos és lelkes hozzáállásával már-már sikerült megrettentenie a svájci csapatot az első fordulóban, végül mégis kiestek párjával, Zong Xiao Chennel. A tornár akkor végül a harmadik kiemelet hollandok nyerték meg két legendájukkal, van Barnevelddel és van Gerwennel kiállva. 

Érdekesség, hogy Zhou kisasszony volt az első kínai nő, aki szerepelhetett élőben közvetített PDC-világversenyen. Ezáltal pedig sokat hozzátett a sportág népszerűsítéséhez az ázsiai országban, ahol ő is csak alig tíz éve kezdte el hajigálni a nyilakat.

Nyugodjon békében!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás