promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ronaldo eddig folytatja: sorsfordító döntést hozott az ötszörös Aranylabdás klasszis
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Portugália nagy meglepetésre kiesett Marokkó elleni vereségével a katari futball-világbajnokságról, a lapok pedig egyből elkezdtek Ronaldo jövőjével kapcsolatban találgatni. 

Lionel Messi nemrég kijelentette, hogy már nem sokáig szeretné professzionális szinten rúgni a bőrt, így Ronaldo esetében is felmerült a kérdés - pláne úgy, hogy Portugália kihullott a tornáról. A 37 éves ikon vitathatatlanul karrierje alkonyán van: a Manchester Unitedből elbocsátották, illetve sajtóhírek szerint télen a szaúdi Al-Nassr együtteséhez igazolhat, természetesen gigászi fizetés ellenében. Ezenkívül felmerült természetesen az a kérdés is, hogy meddig kívánja erősíteni a portugál nemzeti tizenegyet. 

Az ötszörös Aranylabdás a kiesést követően publikált egy közleményt az Instagram oldalán.

„Pályafutásom legambíciózusabb álma volt, hogy világbajnokságot nyerjek Portugáliával. Sok nemzetközi elismerésben volt részem karrierem során - köztük Portugáliával is-, de hazámmal megnyerni a legrangosabb trófeát különleges érzés lett volna. Harcoltam érte. Keményen küzdöttem a célért öt világversenyen át. Nagyszerű játékosokkal együtt, az egész nemzet támogatásával. Mindenemet ott hagytam a pályán.

Az álmom azonban sajnos szertefoszlott. Sok hamis hír jelent meg rólam a napokban, de Portugália iránti elkötelezettségem mindig is töretlen volt. Soha nem fordítottam hátat a kollégáimnak és az országomnak. Köszönöm, Portugália. És köszönöm, Katar. Szép álom volt, amíg tartott... Idővel pedig mindenki levonhatja a saját maga következtetéseit”

- írja Ronaldo elkeseredett hangnemben a bejegyzésében.

A fociszakértők azt pedzegették, Ronaldo a napokban visszavonulhat a nemzetközi színtérből, azonban egy portugál napilap, a Correio de Manha úgy tudja, a 37 éves gólvágó továbbra is szeretne a válogatottban szerepelni. Az újság értesülései szerint a portugál segítheti a hazáját még a 2024-es Európa-bajnokságon. Sőt, szerintük esély mutatkozik arra is, hogy akár még a 2026-os világbajnokságon, 41 évesen is labdába rúgjon.

A klasszis kritikusai szerint célszerű lenne, ha a Manchester United csapatában véghezvitt botránya, illetve a világbajnokságon történő leszereplése után valamelyest még a csúcson hagyná abba a pályafutását, saját döntéséből. Sokaknak a Batman-filmek népszerű mondata juthat eszébe Ronaldo karrierjének alakulásáról, persze csupán átvitt értelemben: Vagy meghalsz hősként, vagy elég sokáig élsz ahhoz, hogy ellenséggé válj".

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás