promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hét év után Neymar szabad lett - csak van pozitív hozadéka is az idei katari labdarúgó-világbajnokságnak
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Két negatív után egy jó dolognak kell következnie.

Neymar élete mindig tele volt kalandokkal, ez a Netflixen futó dokumentumfilm-sorozatából is jól kiderül. Ott azért közelebb kerülhetünk ahhoz a brazil focistához, aki a felszín alatt rejtőzik. Vajon milyen személyiség legeslegbelül? Vajon mi irányítja a legerősebben az életében? Vajon mi az összefüggés a botrányai és ő közte, vagyis nem csak a hihetetlen nagy szabadságszeretete az, amitől nem nagyon találja meg a helyét a világban? Boldog?

A Netflix sorozat mellett azonban idén zajlik a katari labdarúgó-világbajnokság is, ahol Neymarnak sikerült lesérülnie úgy, hogy kétségessé vált a további szereplése a Brazil válogatottban. De szerencsére sikerült rendbe jönnie, a válogatott be is került a negyeddöntőbe, és bár úgy tűnt, hogy Neymar góljával sikerült előnyt szerezniük, az utolsó pillanatban Horvátország belehúzott és továbbjutott.

Majd hivatalos Instagram oldalán is megköszönte a támogatást december 12-én elsősorban a brazil embereknek, a családjának, a válogatott edzőjének, majd a Katari VB szervezőinek is az egész élményt és jó közösségi média guruként önmagát is belevitte a sorokba. Neymar azért is lehet csodálni, mert egy híresség, aki nem fél azt mutatni, ami éppen zajlik benne: vagyis már inkább legyőzi a megfelelési kényszeres gátját a saját hangjának kifejezése miatt,

„Még mindig fáj a kiesés, annyira közel voltunk a továbbjutáshoz. Sajnos vagy nem sajnos, de még mindig nem tanultam meg veszíteni. A vereségek erősebbé tesznek, de túlságosan fájnak. Még mindig nem szoktam meg. Mindenesetre tovább kell lépnünk. Még ha fáj is, de az élet megy tovább. A jövőbe kell tekintetnünk, a sebek idővel begyógyulnak. Még egyszer köszönetet mondok a brazil embereknek a szeretetükért és a támogatásukért."

Viszont emellett napvilágot látott ezek után az a hír is, amit a brazil focista már 7 éve keresztként húz maga után. A bíróság felmentette a korrupció és család vádja alól. Ez még az a 2013-as per, ami akkor tört ki, amikor Neymar az FC Barcelonához igazolt és valahonnan egyből tisztázatlan pénzügyek lebegtek körülötte.

Kétéves börtön és 10 millió eurós pénzbüntetést szabhattak volna ki rá, de ahogy az Index szemlézte le elsőnek:

„ a bíróság 7 év után azért dönthetett a vád ejtése mellett, mert Neymar játékjogát részben birtokló, DIS elnevezésű brazil befektetési csoport panaszt tett, azt állítva, kevesebb pénzt kapott, mint amennyi jogosan járt volna, amikor a futballista a brazil Santostól a katalán klubhoz szerződött."

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás