promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szürreális látvány: gőzmozdony robogott keresztül a pályán a focimeccs kellős közepén
Borítókép:  youtube.com/ LateGoal FN (screenshot)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Feketebalog futballmérkőzései nemcsak a játékosok miatt érdekfeszítőek, hanem egy gőzmozdony miatt is, ami a pályán robog keresztül.

Feketebalog egy 5000 fős kis falucska Szlovákiában. Szlovák nevén Cierny Balog, alig 200 kilométerre van Budapesttől. A Fekete-Garam partján fekvő kis falut favágók alapították a 16. században. A településnek nem az elhelyezkedés az egyetlen különlegessége, hanem az is, hogy a falu focipályáján az oldalvonal és a lelátó között vasúti sínpár halad át, amelyen aktívan gőzmozdonyok járnak. 

Az is előfordul, hogy a meccsek kellős közepén olykor gőzmozdonyok pöfögnek keresztül. 2015-ben elterjedt egy videó, amelyen látszik, ahogy egy gőzmozdony egy focimeccs közepén áthalad a pályán.

Sokan azt hitték, hogy a felvétel hamis, csak egy filmes trükkfelvétel, mivel a látvány hihetetlenül szürreális volt. És bizony ez nemcsak egyedüli alkalom volt, vagy valami ünnepi esemény, hanem a vonatok még most is aktívan járnak. Viszont valami megváltozott az idővel: sokan a lelátókon ülve nem csak a foci élményéért mennek ki a meccsre, már inkább a vonatra kíváncsiak.

Azonban a történethez hozzátartozik, hogy a vasút előbb volt Feketebalogon, mint a focipálya. 1909-ben fektették le a vasútat, a focipálya pedig 1980-ban épült.

Azért nem bontották el a síneket, mivel a vonatok akkoriban nem jártak, főleg azért, mert a hatvanas évektől annyira lecsökkent az utasszám, hogy a vonalat bezárták. A síneket a vasútmúzeum céljából szerették volna tovább használni.

Nézd meg ezt az elképesztő videót, ahogy keresztülhalad a vonat a futball meccs közepén:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás