promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Legális dopping Katarban: a focista feleségek nem, de legalább az argentin válogatott jól érzi magát
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Argentinok nem merték megkockáztatni, hogy éhen halnak Katarban.

Az idei VB körüli visszhang már lassan kezd hasonlítani egy RTL-es Való Világra, de természetesen ez csak a humor része. Viszont az már nem annyira, hogy az Argentin focista feleségek nem is olyan régen fejvesztve menekültek el a szállodájukból, mert az Argentin negyeddöntős meccs előtti estén váratlanul elment az áram, az egész luszaili Waterfront Hotel sötétségbe borult és még füstszagot is éreztek a vendégek. Miután visszajött a világosság, a vendégek már teljesen felháborodva követelték, hogy vigyék át őket egy másik szállásra, mert ők itt egy percet sem maradnak: egyébként érthető, hiszen még a legolcsóbb szoba is 800 euróba fáj itt, írta meg a Bild.

A focista feleségekre rá járt a lúd, de úgy tűnik Messiéknek azonban egy élmény a katari világbajnokság, hiszen sikerült magukkal vinni a titkos boldogság receptüket:

négy, egyenként 2,5 méteres grillsütővel, vagyis parrillával és a hozzá való mintegy két és fél tonna marhahússal utaztak a Világbajnokság idei helyszínére.

Kérdezhetnénk, hogy erre miért volt szükség, talán ennyire féltek, hogy Katarban nem lesz étel? A válasz természetesen nem, azon felül, hogy mind minden arab országban a nemzeti étel a birka, a másik indok az, hogy a válogatott tipikus argentinok, akiknek a kiadós étkezés marhahússal kezdődik és végződik. Ahogy az Index is megírta, a két és fél tonna szállítmány a következőt tartalmazta,

„2630 kiló marhahúst – ezen belül  485 kiló marhanyakat, 376,7 kiló lapockát, 119,8 kiló bélszínt, 67,9 kiló osso buccót és 233 kiló hátszínt – pakoltak fel a csapatot szállító repülőgépre, no és természetesen négy hatalmas, egyenként 2 és fél méteres grillsütőt, azaz parrillát."

De nem csak a hússal készült az argentin válogatott, hanem több száz kiló matéval is, a nemzeti italukkal. Hiába nagy a mennyiség, de ez még mindig legális doppingnak számít: annak ellenére is, hogy megmosolyogtató.

A parrillát pedig csak a válogatottnak készítette el Julián Lanzilotta, aki ily módon tette közzé a hivatalos Instagram oldalán az élete egyik legnagyobb megtiszteltetését,

„Amikor megkaptuk a hivatalos értesítést, nagyon gyorsan munkához kellett látnunk. Tizenkét ember fáradhatatlanul dolgozott egy héten keresztül reggel 9 órától este 10 óráig, hogy négy darab, egyenként 2,50 méter hosszú parrillát és egy tűzhelyet készítsen. Öt kézműves eszközről beszélünk, amelyek 150 ember egyidejű étkezését teszik lehetővé problémamentesen."

Egyébként Lanzilotta nincs is oda a fociért, ami igencsak ritkaság számba megy az argentinoknál. De legalább gyors, precíz és ért az ételhez.

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás