promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lionel Messi jó nagyot hibázott, de talán ez a hiba lett az argentinok szerencséje az idei VB-n?
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Argentína még mindig versenyben az idei VB-n, de nem 100 százalékban Lionel Messi érdeme.

Mint az Neymar új dokumentumfilmjéből is kiderült, Lionel Messivel újra csapattársak lettek a Paris Saint-Germainnél. Az egyik legkiemelkedőbb argentín focista 2021-ben igazolt át és a szerződése előreláthatólag 2023 júniúsig tart. A két erős egyéniségű labdarúgó közötti ellentét lassan szoros barátságá nőtte ki magát, így valószínűleg elég jó hangulatban telthetnek a francia csapat edzései.

A katari VB-n viszont, - nem meglepőmódon -, Messi az Argentín válogatott csatára, akire a Mexikó-Argentín csoportmeccs kapcsán Saúl „Canelo" Álvarez erősen kiakadt és tiszteletlenséggel vádolta meg Messit. Tudniilik a meccs után az argentín futballista az említett meccs után az öltözőben a lábával hozzáért a földön heverő mexikói mezhez, erre az ökölvívó azt üzente a focistának, hogy 

Láttátok, ahogy Messi a mi mezünkkel és zászlónkkal törölte fel a padlót? Ahogy én tisztelem Argentínát, úgy neked is tisztelned kell Mexikót!"

És azt is hozzátette, hogy Messi jobban teszi, ha elkerüli őt ezek után.

Egy Világbajnokságon azonban ugyanolyan pörgősen és gyorsan történnek az események, mint a közösségi média amazonjában, a TikTokon. Az ember csak kapkodja a fejét, és mielőtt felfogná az egyik történést, már rögvest egy másik születik meg.

Röpke pár nap alatt Álvarez kiakadása a Twitteren bocsánatkérésé alakult át:

„Az elmúlt néhány napban elragadott a hazám iránt érzett szenvedély és szeretet, ami miatt nem illő megjegyzéseket tettem. Szeretnék bocsánatot kérni Messitől és az argentin néptől. Mindennap tanulunk valami újat, ezúttal rajtam volt a sor."

Mondjuk az egészhez az is hozzátartozik, hogy Mexikó nem jutott tovább a C-csoportkörben, viszont Argentín csoportelsőként igen, ahogy Lengyelország is annak ellenére, hogy Lionel Messi csapata 2:0-ra megverték őket. De ez javarészt nem a focistának köszönhető, hiszen a tétmeccsen egy kihagyott tizenegyessel ajándékozta meg az Argentínokat. Azonban a meccs utáni megszólalásából kiderül, hogy ő sem volt különösebben elragadva az aznapi teljesítményétől:

„Dühös vagyok, amiért kihagytam a büntetőt, de a csapat erősebb lett a hibám után. Tudtuk, ha az első gól megérkezik, az megváltoztatja a játékot. Nyugodtnak kell lennünk, és meccsről meccsre haladnunk. Most egy újabb világbajnokság kezdődik, és remélhetőleg megtartjuk a mostani formánkat. Az Ausztrália elleni meccs nagyon nehéz lesz, bárki legyőzhet bárkit, kiegyenlített csata lesz."

Azóta kiderült, hogy bárki legyőzhet bárkit, kivétel úgy látszik az Argentínokat, mert Messiék továbbjutottak. De egyáltalán nem 100 százalékban Lionel Messinek köszönhető ez az eredmény sőt, december 3-a óta a médiában az Aston Villa kapusát, Emiliano „Dibu" Martinezt éljenzik,

tudniilik a kapus majdnem a legvégén, a 97. percben akkorát védett, hogy azzal a mozdulatával minden kérdést kizárva, eldöntötte az argentin válogatott jövőjét.

Eddig Isten és az erő nagyon is mellettük áll, és legközelebb december 9-én a negyeddöntőben fognak vérremenő játékot játszani Hollandiával.

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás