promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes végeredmény: kiszámolta a katari világbajnokság végső győztesét egy tudós szakértő - sorra elmondta, milyen meccsek következnek
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több százmillióan figyelik a meccseket világszerte, és már sokan jósolgatnak, hogy ki lehet a befutó.

A világ legrangosabb labdarugó-tornája, amelyre Magyarországon is milliók kíváncsiak, idén szokatlan időpontban zajlik, a téli focimeccsek nagyon sok ember számára lehetnek furcsák, főleg úgy, hogy a torna nagyon sokszor egyfajta óriási piactér is az igazolásakt tekintve, még a szezonok előtt. Most pedig a legtöbb nagy bajnokság éppen félidőben van.

Persze ettől függetlenül a játékosvadászok szemüket a pályán tartják, hátha megtaláljuk a jövő nagy tehetségét.

De persze a legtöbben a tornával kapcsolatban már a legelejétől arra kíváncsiak, hogy vajon ki nyeri majd meg a turnust, melyik nemzet válogatottja emelheti majd magasba a nagy roadshow végén a trófeát. Több száz számítgatás látott már napvilágot, illetve a fogadóirodák is letették a számok alapján a voksukat az esélyesekre, illetve az esélytelenekre is. 

Nagyon sokan dél-amerikai befutót várnak, a Neymar vezette Brazília vagy éppen a legendás Messi irányította Argentína válogatottját várják végső győztesnek. Brazíliának ez azért is időszerű lehet, mivel már 20 éve nem ültek fel a világ trónjára, pedig minden világbajnokságon részt vettek eddig, és ők a rekorderek is az elsőségeket illetően. Európából Franciaország, Anglia és Belgium is esélyes a trófeára, a szakértők legtöbbször őket emelik ki.

Rengetegen próbálnak választ adni arra, hogy ki lehet a végső győztes, többek között tudósok is diskurálnak erről. Egy nagy népszerűségre szert tevő adattudós, Frank Andrade például rendszeresen próbálja adatok egész sorából kiszámítani a végső győztest nagy világesemények alkalmával. A nemrégiben a blogjára, a Towarddatascience.com-ra felkerült gigantikus elemzésben komoly datascience munkával a machine learninget is segítségül hívva veszi sorra a lehetőségeket, és kimeneteli eshetőségeket.

Mire jut a végén?

Arra, hogy brazil-francia döntő lesz, miközben holland-brazil és francia-portugál elődöntők sorakoznak majd a finálé előtt. A végső győztes a számításai szerint Brazília lesz.

A nagyon komoly elemzést a táblázatokkal IDE kattintva lehet elérni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás