promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan döntést hozott Katar a focivilágbajnokságon, ilyen esetre még nem volt példa - nem engedik be a stadionokba a kereszteslovag-jelmezt viselőket?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A történelem minden pillanatban érezteti velünk fagyos leheletét, most éppen a katari focivilágbajnokságon.

A november és december abszolút csúcseseménye világszerte a katari focivilágbajnokság, amelyen harminckét nemzet válogatottja méri össze erejét. Magyarországon is minden figyelem a focimeccsekre szegeződik. És miközben a labdarúgás fellegváraiban, az arénákban is elképesztő meglepetés-eredmények születnek, addig rengeteg furcsasággal találkozhatunk a stadionokon és mérkőzéseken kívül is.

Az utóbbi időszakban például sokan és sok helyen firtatták a nézőszámokat, illetve a stadionok befogadó-képessége és a közölt statisztikák közötti difiket is. Ám nemrégiben a FIFA kiadott közleményében megmagyarázta az eltéréseket.

A legújabb eset azonban még ennél is cifrább lehet, hiszen egy jelmez, egy maskara nem kívánatossá tételéről van szó, amelynek persze van történelmi jelentősége, nem is kevés.

Az angol drukkerek közül többen ugyanis rendszeresen beöltöztek keresztes lovagoknak. Ám a katari hatóságok most úgy dönthettek a hírek szerint, hogy nem látják szívesen ezeket a jelmezeket a stadionokban, arra hivatkozva, hogy sértik a muszlim országok lakóit, történelmi okokból. Pedig korábban a jelmezesek nagy népszerűségnek örvendtek a stadionban, sokan külön fényképeszkedni is szerettek volna a viselőikkel.

Ám úgy tűnik, hogy ezeket most nem látják szívesen a stadionokban.

(Via HVG/Express)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás