promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Véget ért egy korszak: letaszították a trónról Ronaldót és Messit
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A francia klasszis, Karim Benzema zsebelte be a 2022-es Aranylabdát.

14 év alatt mindössze másodszorra fordult elő, hogy a futballvilág legrangosabb egyéni díját nem Cristiano Ronaldo, vagy Lionel Messi kapta. A 34 éves, ötszörös Bajnokok Ligája győztes labdarúgó egyértelmű favoritnak számított a tegnapi gálán, mégis hozzá kell szoknia a szemünknek még egy kicsit ahhoz, hogy nem az előbb említett két zseni egyike pózol a csillogó szoborral.

Már csak azért is kiemelkedő teljesítmény ez a francia gólvágótól, mivel korábban még sosem szerepelt a legelső három helyezett között, illetve profi karrierjének utolsó éveit tapossa. A díjat egyébként nem más adta át Karim Benzemának, mint korábbi edzője, a saját maga is Aranylabdás legenda, Zinedine Zidane.

A francia csatár pár éve teljesen átalakította a felkészülési rutinját, új táplálkozási és sporttudományi segítőket, szakembereket fogadott maga mellé, ennek is köszönhető, hogy az utóbbi években újjászületett, és élete formájában tündököl. Az előző szezonban 44 gólig jutott 46 mérkőzésen, illetve a La Liga és a Bajnokok Ligája gólkirálya is lett. Emellett mesterhármasokkal is elkápráztatta a futball szerelmeseit a Chelsea és a PSG ellen is a BL-ben, amelyet a szezon végén meg is nyert a Real Madriddal.

„Büszke vagyok arra, hogy soha nem adom fel. Két példaképem van, Zinedine Zidane és Cristiano Ronaldo. Nehéz időszak volt, amikor nem szerepeltem a válogatottban, de lehajtottam a fejem, és tovább küzdöttem. Számomra az életkor csak egy szám, a Real Madridban szeretném befejezni a pályafutásom”

- mondta az átvételi beszédében Benzema.

Ha ez még nem lenne elég, címeres mezben sem tétlenkedett, hiszen 6 gólt és 10 gólpasszt jegyzett válogatott mezben, emellett győzelemre vezette a kék-fehéreket az UEFA Nemzetek Ligájában, ahol Spanyolországot verték meg 2–1-re a döntőben.

A gálán díjazták még az év fiatal tehetségét is, az úgynevezett Kopa Trophyt az FC Barcelona fiatal középpályása, Gavi vihette haza. Az év kapusa Thibaut Courtois, a szezon klubja pedig a Manchester City lett.

Ha kíváncsi vagy az Aranylabda átvételének pillanatára, tekintsd meg az alábbi videót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás